Schranzkurva :
jaca3 :
Schranzkurva :
Zna sie ktoś na naprawie gramofonów Technics ??
A co poszło sie pierdolić?
Sprawa wygląda tak że nie gra jeden kanał
Poprostu jedna kolumna nie gra ... Oczywiscie to nie wina systemu ... Mam nadzieje ze cos z kablem sie stało ale słyszalem tez ze moze byc w ramieniu cos jebniete i grozi to jego wymianą ....??
tez tak mam czasami, pomaga wtedy wyciągnięcie i ponowne włożenie igły(końcówki systemu)

Gracjer :
Colmi :
ultяaBMX :
quoted from the A&H xone website:
"Xone:dx - Professional MIDI USB Controller intergrated with 4-deck Serato ITCH software
Designed by A&H in collaboration with Serato, the XoneX is a MIDI controller and USB soundcard with total integration for ITCH software. Boasting a huge number of MIDI control messages, inputs for external decks and two dual layer deck simulators, the XoneX is the most powerful ITCH controller on the planet. The brand new version of Serato ITCH, supplied with the DX, provides unqiue 4-deck control, and features a comprehensive set of digital DJ FX, as well as looping, time stretching and a massive number of DJ tools"
Cena : £999
linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
plus fota w dużej rozdzialce:'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikwz ceną przyszaleli :F z traktorem tez bedzie chulać ?
jest specjalnie robiony pod traktora pro. Zobacz na przyciski u gory na srodku nad kazdym kanalem FX 1 / FX 2
z tego co piszą to zintegrowany jest z Serato ITCH dlatego pytam
Colmi :
tak pisza, ale pisza tez ze jest to kontroler MIDI wiec z traktorem tez b edzie dzialac bez problemu
tylko pewnie firmowych map nie bedzie
Schranzkurva :
Sprawa wygląda tak że nie gra jeden kanał Poprostu jedna kolumna nie gra ... Oczywiscie to nie wina systemu ... Mam nadzieje ze cos z kablem sie stało ale słyszalem tez ze moze byc w ramieniu cos jebniete i grozi to jego wymianą ....??
pewnie cos z kablem, tez tak mialem. kazdy elektronik Ci to wymieni. weź sobie zainwestujw jakies lepsze kable i koncowki .. np klotz i nakamichi
drzazga :
Colmi :
tak pisza, ale pisza tez ze jest to kontroler MIDI wiec z traktorem tez b edzie dzialac bez problemu
Firmowe mapy Native Instruments(jesli o nich myslales) to chlam totalny. Kazdy nowa wersja programu(mam na mysli Traktora) to duzy krok do przodu. Tego samego jednak nie da sie powiedziec o mapach ![]()
ps. ma ktos moze w miare dobry/zajebisty mapping Xone 3D pod Traktora Pro

Kultowy DJ-ski mikser marki Pioneer DJM-600 przechodzi do historii. W kwietniu tego roku zakończono produkcję tego niezwykle udanego i popularnego na całym świecie miksera. Premiera DJM-600 miała miejsce w sierpniu 1998 roku co sprawiło iż mikser ten był produkowany przez 10 lat i 8 miesięcy w wyniku czego jest to najdłuzej produkowane urządzenie z działu Pioneer Pro DJ. Drugie miejsce w tym rankingu zajmuje teraz poprzednik DJM-600 czyli mikser DJM-500 z wynikem 10 lat ciągłej produkcji. Warto też nadmienić że w między czasie (lipiec 2002) pojawiła się srebrna werska sześćsetki z oznaczeniem DJM-600s która została dopasowana kolorystycznie do odtwarzaczy CDJ-800 które pojawiłey się w listopadzie tego samego roku.
Wycofaniu DJM-600 z oferty marki Pioneer (jeszcze ostatnie sztuki są dostępne w sprzedaży) toważyszą premiery nowych urządzeń. Jako pierwszy pokazał się mikser DJM-5000 który będzie dostępny już pod koniec września, a juz wkrótce kolejne premiery.
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
i_____'

drzazga :
Schranzkurva :
Sprawa wygląda tak że nie gra jeden kanał Poprostu jedna kolumna nie gra ... Oczywiscie to nie wina systemu ... Mam nadzieje ze cos z kablem sie stało ale słyszalem tez ze moze byc w ramieniu cos jebniete i grozi to jego wymianą ....??
pewnie cos z kablem, tez tak mialem. kazdy elektronik Ci to wymieni. weź sobie zainwestujw jakies lepsze kable i koncowki .. np klotz i nakamichi
No jesli bedzie tak jak mowisz to napewno wymienie .... Dzieki ![]()

drzazga :
Colmi :
Nie był bym taki pewny. Vestax VCI 300 też jest robiony pod Serato i z Traktorem nie działa. Próbowałem go zmapować ale w ogóle nie reaguje. O dziwo jak podłączyłem go do FL to działa
Nie wiem OCB ![]()
Leito :
Nie był bym taki pewny. Vestax VCI 300 też jest robiony pod Serato i z Traktorem nie działa. Próbowałem go zmapować ale w ogóle nie reaguje. O dziwo jak podłączyłem go do FL to działa Nie wiem OCB
jesli działa pod FLem to musi tez pod traktorem! nie ma ze boli ![]()

Schranzkurva :
jaca3 :
Schranzkurva :
Zna sie ktoś na naprawie gramofonów Technics ??
A co poszło sie pierdolić?
Sprawa wygląda tak że nie gra jeden kanał
Poprostu jedna kolumna nie gra ... Oczywiscie to nie wina systemu ... Mam nadzieje ze cos z kablem sie stało ale słyszalem tez ze moze byc w ramieniu cos jebniete i grozi to jego wymianą ....??
Za szybko sie nie zebrałem do odpowiedzi. Ja sam wymieniałem kable, też miałem ten problem.
'

xone 4D - filmy
xone bpm i synchronizacja softu z sygnałami zewnętrznymi '
LFO Editor'
Jak sprawdzić czy sterowniki chodzą'

jaca3 :
Schranzkurva :
jaca3 :
A co poszło sie pierdolić?Sprawa wygląda tak że nie gra jeden kanał
Za szybko sie nie zebrałem do odpowiedzi. Ja sam wymieniałem kable, też miałem ten problem.
'
Dzięki ![]()
powiedzcie mi prosze bo nie znam sie w tym temacie takie kontrolery midi czy jak tam sie je zwie maja jakies wymaganie osprzetowe jesli chodzi o kompa??
rozumiem ze to dziala na zasadzie ze instaluje oprogramowanie do kompa np traktor 3 LE czy jakis tam dolaczony do urzadzenia, na kompie go odpalam i wlaczam jakis utwor na jednym z kanalow i za pomoca kontrolera mam w pelni kintrole nad tym co leci tak??
jedynym warynkiem by wszystko dzialalo plynnie jest to by dany program np ten traktor 3 LE dobrze cykal na moim laptopie tak??
'
czy ta zabawka jest odpowiednia dla niezbyt wymagajacego entuzjasty bawienia sie muzyka??
Ostatnio edytowany przez acan (2009-10-21 00:19:10)
@ acan - no tak, kontroler midi to cos jak klawiatura czy myszka ![]()
widze w opisie tego reloopa, ze ma gotowe midi mapy pod traktora 3le, takze twoim zadaniem bedzie zainstalowanie traktora, zaladowanie map do niego i mozesz grac ![]()

a cos takiego, jak tego typu kontrolerek co podal acan, tylko 3-kanalowy i w maire tani i fajny ktos poleci? bo ostatnio sie zastanawiam nad tego typu sprzetem po wielu przemysleniach. 2 kanaly to dla mnie malo, a nie chce ableta, tylko traktora
dropski :
a próbował juz ktos synchronizowac 2 traktory na 2 różnych lapkach za pomoca zew. midi clock'a ??
Z tym raczej nie bedzie problemu.
Jesli używasz Xona 92, 3D, 4D lub 2D . Te mixery maja wbudowane midiclocki. Zapewnie nie tylko te mixery. Inna metoda to polaczenie 2 lapow lanem. Jeden traktor jako master jeden jako slave.
Co myslisz o graniu B2B ???
W przypadku 2 makow metoda spiecia 2 lapow jest troche latwiejsza. Teoretycznie da sie tez podpiac Maca do lapa z windowsem

drzazga :
watpie ze znajdziesz 3-4kanalowy...
ja do grania z 4decków w traktorze uzywam Faderfox DX 2, 4kanałowego mixra i 4kanałowej karty dźwiekowejmozna sie zgubic w plataninie kabli
tez dobra opcja
thx
edit:
a to?' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw mial ktos stycznosc? dobrze sie sprawuje, czy nie warto brac sie za to?
Ostatnio edytowany przez Blay (2009-10-21 21:24:43)
drzazga :
watpie ze znajdziesz 3-4kanalowy...
ja do grania z 4decków w traktorze uzywam Faderfox DX 2, 4kanałowego mixra i 4kanałowej karty dźwiekowejmozna sie zgubic w plataninie kabli
jakich kabli ? ![]()
u mnie przy jednym Xonku 1D jest 6 kabli;P dwa usb do karty i do xonka + 4 podwójne karta-mixer ![]()
ultяaBMX :
dropski :
a próbował juz ktos synchronizowac 2 traktory na 2 różnych lapkach za pomoca zew. midi clock'a ??
Jesli używasz Xona 92, 3D, 4D lub 2D . Te mixery maja wbudowane midiclocki. Zapewnie nie tylko te mixery. Inna metoda to polaczenie 2 lapow lanem. Jeden traktor jako master jeden jako slave.
W przypadku 2 makow metoda spiecia 2 lapow jest troche latwiejsza. Teoretycznie da sie tez podpiac Maca do lapa z windowsem
no wlasnie po lanie to takie troche nie do konca dobre rozwiazanie podobno, zastanawiam sie czy nie ma jakichs midi clockow (bez kontrolera, sam zegar) do synchronizacji takich rzeczy, no i wlasnie mysle tu o graniu b2b
- fajna sprawa ![]()
dropski :
ultяaBMX :
dropski :
W przypadku 2 makow metoda spiecia 2 lapow jest troche latwiejsza. Teoretycznie da sie tez podpiac Maca do lapa z windowsemno wlasnie po lanie to takie troche nie do konca dobre rozwiazanie podobno, zastanawiam sie czy nie ma jakichs midi clockow (bez kontrolera, sam zegar) do synchronizacji takich rzeczy, no i wlasnie mysle tu o graniu b2b
- fajna sprawa
'
a przez cos takiego? ![]()
dropski :
to jest mocny kontroler .. 1300 euro
a co do tego co dales ThieV to nie wiem czy to ma klocka.. nie znalazlem tam nigdzie
w sumie nie znam sie na midi za fest
ale czy nie mozna puscic sygnalu clocka normalnie jako komunikaty midi? ![]()
ThieV :
dropski :
to jest mocny kontroler .. 1300 euro
a co do tego co dales ThieV to nie wiem czy to ma klocka.. nie znalazlem tam nigdzie
w sumie nie znam sie na midi za fest
ale czy nie mozna puscic sygnalu clocka normalnie jako komunikaty midi?
no pewnie to tak wyglada ze leci sygnal midi, tylko potrzeba tego czegos (zegara jak domniemam) co bedzie ten sygnal cyklicznie/synchronicznie nadawac