Nie jesteś zalogowany.

45 46 47 48 49 
 101

• Gadka
  •  » Sprzęt dla grajka

#1151 2009-10-16 16:37:50 Re: Sprzęt dla grajka

Ragi
Aj Lof Trans ent Szrans
Serwis

Re: Sprzęt dla grajka

Schranzkurva :

jaca3 :

Schranzkurva :

Zna sie ktoś na naprawie gramofonów Technics ??

A co poszło sie pierdolić?

Sprawa wygląda tak że nie gra jeden kanał big_smile Poprostu jedna kolumna nie gra ... Oczywiscie to nie wina systemu ... Mam nadzieje ze cos z kablem sie stało ale słyszalem tez ze moze byc w ramieniu cos jebniete i grozi to jego wymianą ....??

tez tak mam czasami, pomaga wtedy wyciągnięcie i ponowne włożenie igły(końcówki systemu)

#1152 2009-10-16 17:46:02 Re: Sprzęt dla grajka

Colmi
LyHy™

Gracjer :

Colmi :

ultяaBMX :

quoted from the A&H xone website:

"Xone:dx - Professional MIDI USB Controller intergrated with 4-deck Serato ITCH software
Designed by A&H in collaboration with Serato, the XoneX is a MIDI controller and USB soundcard with total integration for ITCH software. Boasting a huge number of MIDI control messages, inputs for external decks and two dual layer deck simulators, the XoneX is the most powerful ITCH controller on the planet. The brand new version of Serato ITCH, supplied with the DX, provides unqiue 4-deck control, and features a comprehensive set of digital DJ FX, as well as looping, time stretching and a massive number of DJ tools"
Cena : £999

linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw

plus fota w dużej rozdzialce:'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw

z ceną przyszaleli :F z traktorem tez bedzie chulać ?

jest specjalnie robiony pod traktora pro. Zobacz na przyciski u gory na srodku nad kazdym kanalem  FX 1 / FX 2 smile

z tego co piszą to zintegrowany jest z Serato ITCH  dlatego pytam

#1153 2009-10-16 18:05:45 Re: Sprzęt dla grajka

drzazga
NastyDance
Serwis

Colmi :

tak pisza, ale pisza tez ze jest to kontroler MIDI wiec z traktorem tez b edzie dzialac bez problemu smile tylko pewnie firmowych map nie bedzie

#1154 2009-10-16 18:12:31 Re: Sprzęt dla grajka

drzazga
NastyDance
Serwis

Schranzkurva :

Sprawa wygląda tak że nie gra jeden kanał  Poprostu jedna kolumna nie gra ... Oczywiscie to nie wina systemu ... Mam nadzieje ze cos z kablem sie stało ale słyszalem tez ze moze byc w ramieniu cos jebniete i grozi to jego wymianą ....??

pewnie cos z kablem, tez tak mialem. kazdy elektronik Ci to wymieni. weź sobie zainwestujw jakies lepsze kable i koncowki .. np klotz i nakamichi

#1155 2009-10-16 18:20:09 Re: Sprzęt dla grajka

Ułtła
Fuc.King Hell™
Serwis

drzazga :

Colmi :

tak pisza, ale pisza tez ze jest to kontroler MIDI wiec z traktorem tez b edzie dzialac bez problemu smile tylko pewnie firmowych map nie bedzie

Firmowe mapy Native Instruments(jesli o nich myslales) to chlam totalny. Kazdy nowa wersja programu(mam na mysli Traktora) to duzy krok do przodu. Tego samego jednak nie da sie powiedziec o mapach  sad

ps. ma ktos moze w miare dobry/zajebisty  mapping Xone 3D pod Traktora Pro

#1156 2009-10-16 18:59:26 Re: Sprzęt dla grajka

skff
10 in 01

http://www.innovarecords.com/pages/images/mesasdemezclas/djm600_1.jpg

Kultowy DJ-ski mikser marki Pioneer DJM-600 przechodzi do historii. W kwietniu tego roku zakończono produkcję tego niezwykle udanego i popularnego na całym świecie miksera. Premiera DJM-600 miała miejsce w sierpniu 1998 roku co sprawiło iż mikser ten był produkowany przez 10 lat i 8 miesięcy w wyniku czego jest to najdłuzej produkowane urządzenie z działu Pioneer Pro DJ. Drugie miejsce w tym rankingu zajmuje teraz poprzednik DJM-600 czyli mikser DJM-500 z wynikem 10 lat ciągłej produkcji. Warto też nadmienić że w między czasie (lipiec 2002) pojawiła się srebrna werska sześćsetki z oznaczeniem DJM-600s która została dopasowana kolorystycznie do odtwarzaczy CDJ-800 które pojawiłey się w listopadzie tego samego roku.
Wycofaniu DJM-600 z oferty marki Pioneer (jeszcze ostatnie sztuki są dostępne w sprzedaży) toważyszą premiery nowych urządzeń. Jako pierwszy pokazał się mikser DJM-5000 który będzie dostępny już pod koniec września, a juz wkrótce kolejne premiery.
'

i_____'

#1157 2009-10-16 19:35:54 Re: Sprzęt dla grajka

Schranzkurva
Potworyy !! Potworyy !!
Serwis

drzazga :

Schranzkurva :

Sprawa wygląda tak że nie gra jeden kanał  Poprostu jedna kolumna nie gra ... Oczywiscie to nie wina systemu ... Mam nadzieje ze cos z kablem sie stało ale słyszalem tez ze moze byc w ramieniu cos jebniete i grozi to jego wymianą ....??

pewnie cos z kablem, tez tak mialem. kazdy elektronik Ci to wymieni. weź sobie zainwestujw jakies lepsze kable i koncowki .. np klotz i nakamichi

No jesli  bedzie tak jak mowisz  to napewno wymienie .... Dzieki krzywy

#1158 2009-10-18 11:42:42 Re: Sprzęt dla grajka

Leito
cicho- ciemny

drzazga :

Colmi :

Nie był bym taki pewny. Vestax VCI 300 też jest robiony pod Serato i z Traktorem nie działa. Próbowałem go zmapować ale w ogóle nie reaguje. O dziwo jak podłączyłem go do FL to działa hmm Nie wiem OCB hmm

#1159 2009-10-18 14:17:58 Re: Sprzęt dla grajka

drzazga
NastyDance
Serwis

Leito :

Nie był bym taki pewny. Vestax VCI 300 też jest robiony pod Serato i z Traktorem nie działa. Próbowałem go zmapować ale w ogóle nie reaguje. O dziwo jak podłączyłem go do FL to działa  Nie wiem OCB

jesli działa pod FLem to musi tez pod traktorem! nie ma ze boli big_smile

#1160 2009-10-20 19:36:49 Re: Sprzęt dla grajka

jaca3 aka score
GSz User

Schranzkurva :

jaca3 :

Schranzkurva :

Zna sie ktoś na naprawie gramofonów Technics ??

Sprawa wygląda tak że nie gra jeden kanał big_smile Poprostu jedna kolumna nie gra ... Oczywiscie to nie wina systemu ... Mam nadzieje ze cos z kablem sie stało ale słyszalem tez ze moze byc w ramieniu cos jebniete i grozi to jego wymianą ....??

Za szybko sie nie zebrałem do odpowiedzi. Ja sam wymieniałem kable, też miałem ten problem.
'

#1161 2009-10-20 20:35:02 Re: Sprzęt dla grajka

askman
GSz Friend

xone 4D - filmy

xone bpm i synchronizacja softu z sygnałami zewnętrznymi '

LFO Editor'

Jak sprawdzić czy sterowniki chodzą'

#1162 2009-10-20 23:33:59 Re: Sprzęt dla grajka

Schranzkurva
Potworyy !! Potworyy !!
Serwis

jaca3 :

Schranzkurva :

jaca3 :

Za szybko sie nie zebrałem do odpowiedzi. Ja sam wymieniałem kable, też miałem ten problem.
'

Dzięki krzywy

#1163 2009-10-21 00:03:17 Re: Sprzęt dla grajka

acan
GSz VIP

powiedzcie mi prosze bo nie znam sie w tym temacie takie kontrolery midi czy jak tam sie je zwie maja jakies wymaganie osprzetowe jesli chodzi o kompa??

rozumiem ze to dziala na zasadzie ze instaluje oprogramowanie do kompa np traktor 3 LE czy jakis tam dolaczony do urzadzenia, na kompie go odpalam i wlaczam jakis utwor na jednym z kanalow i za pomoca kontrolera mam w pelni kintrole nad tym co leci tak??

jedynym warynkiem by wszystko dzialalo plynnie jest to by dany program np ten traktor 3 LE dobrze cykal na moim laptopie tak??
'

czy ta zabawka jest odpowiednia dla niezbyt wymagajacego entuzjasty bawienia sie muzyka??

Ostatnio edytowany przez acan (2009-10-21 00:19:10)

#1164 2009-10-21 09:19:19 Re: Sprzęt dla grajka

drzazga
NastyDance
Serwis

@ acan - no tak, kontroler midi to cos jak klawiatura czy myszka smile

widze w opisie tego reloopa, ze ma gotowe midi mapy pod traktora 3le, takze twoim zadaniem bedzie zainstalowanie traktora, zaladowanie map do niego i mozesz grac smile

#1165 2009-10-21 12:14:52 Re: Sprzęt dla grajka

Play
Stay Up Forever

a cos takiego, jak tego typu kontrolerek co podal acan, tylko 3-kanalowy i w maire tani i fajny ktos poleci? bo ostatnio sie zastanawiam nad tego typu sprzetem po wielu przemysleniach. 2 kanaly to dla mnie malo, a nie chce ableta, tylko traktora

#1166 2009-10-21 13:50:18 Re: Sprzęt dla grajka

drzazga
NastyDance
Serwis

watpie ze znajdziesz 3-4kanalowy...

ja do grania z 4decków w traktorze uzywam Faderfox DX 2, 4kanałowego mixra i 4kanałowej karty dźwiekowej smile mozna sie zgubic w plataninie kabli

#1167 2009-10-21 13:55:47 Re: Sprzęt dla grajka

dropski
wiecznie głodny :P
Serwis

a próbował juz ktos synchronizowac 2 traktory na 2 różnych lapkach za pomoca zew. midi clock'a ?? chytry

#1168 2009-10-21 14:04:38 Re: Sprzęt dla grajka

Ułtła
Fuc.King Hell™
Serwis

dropski :

a próbował juz ktos synchronizowac 2 traktory na 2 różnych lapkach za pomoca zew. midi clock'a ?? chytry

Z tym raczej nie bedzie problemu.
Jesli używasz Xona 92, 3D, 4D lub 2D . Te mixery maja wbudowane midiclocki. Zapewnie nie tylko te mixery. Inna metoda to polaczenie 2 lapow  lanem. Jeden traktor jako master jeden jako slave.
Co myslisz o graniu B2B ???

W przypadku 2 makow metoda spiecia 2 lapow jest troche latwiejsza. Teoretycznie da sie tez podpiac Maca do lapa z windowsem

#1169 2009-10-21 20:33:24 Re: Sprzęt dla grajka

Play
Stay Up Forever

drzazga :

ja do grania z 4decków w traktorze uzywam Faderfox DX 2, 4kanałowego mixra i 4kanałowej karty dźwiekowej smile mozna sie zgubic w plataninie kabli

tez dobra opcja big_smile thx

edit:
a to?' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw mial ktos stycznosc? dobrze sie sprawuje, czy nie warto brac sie za to?

Ostatnio edytowany przez Blay (2009-10-21 21:24:43)

#1170 2009-10-21 22:24:44 Re: Sprzęt dla grajka

ThieV
Koniu ! o/
Serwis

drzazga :

jakich kabli ? big_smile
u mnie przy jednym Xonku 1D jest 6 kabli;P dwa usb do karty i do xonka + 4 podwójne karta-mixer tongue

#1171 2009-10-21 22:31:40 Re: Sprzęt dla grajka

dropski
Serwis

ultяaBMX :

dropski :

Jesli używasz Xona 92, 3D, 4D lub 2D . Te mixery maja wbudowane midiclocki. Zapewnie nie tylko te mixery. Inna metoda to polaczenie 2 lapow  lanem. Jeden traktor jako master jeden jako slave.

W przypadku 2 makow metoda spiecia 2 lapow jest troche latwiejsza. Teoretycznie da sie tez podpiac Maca do lapa z windowsem

no wlasnie po lanie to takie troche nie do konca dobre rozwiazanie podobno, zastanawiam sie czy nie ma jakichs midi clockow (bez kontrolera, sam zegar) do synchronizacji takich rzeczy, no i wlasnie mysle tu o graniu b2b big_smile - fajna sprawa smile

#1172 2009-10-21 22:59:17 Re: Sprzęt dla grajka

ThieV
Koniu ! o/
Serwis

dropski :

ultяaBMX :

dropski :

no wlasnie po lanie to takie troche nie do konca dobre rozwiazanie podobno, zastanawiam sie czy nie ma jakichs midi clockow (bez kontrolera, sam zegar) do synchronizacji takich rzeczy, no i wlasnie mysle tu o graniu b2b big_smile - fajna sprawa smile

'
a przez cos takiego? smile

#1173 2009-10-21 23:24:34 Re: Sprzęt dla grajka

dropski
Serwis

to jest mocny kontroler .. 1300 euro
http://www.soundonsound.com/sos/feb09/images/GenoqsNemo_01.jpg
a co do tego co dales ThieV to nie wiem czy to ma klocka big_smile .. nie znalazlem tam nigdzie

#1174 2009-10-22 08:08:22 Re: Sprzęt dla grajka

ThieV
Koniu ! o/
Serwis

dropski :

a co do tego co dales ThieV to nie wiem czy to ma klocka big_smile .. nie znalazlem tam nigdzie

w sumie nie znam sie na midi za fest tongue ale czy nie mozna puscic sygnalu clocka normalnie jako komunikaty midi? smile

#1175 2009-10-22 08:27:56 Re: Sprzęt dla grajka

dropski
Serwis

ThieV :

dropski :

w sumie nie znam sie na midi za fest tongue ale czy nie mozna puscic sygnalu clocka normalnie jako komunikaty midi? smile

no pewnie to tak wyglada ze leci sygnal midi, tylko potrzeba tego czegos (zegara jak domniemam) co bedzie ten sygnal cyklicznie/synchronicznie nadawac

2009-10-22 08:27:56 Re: Sprzęt dla grajka

Admin
Reklamy Google
Serwis

Re: Sprzęt dla grajka

45 46 47 48 49 
 101

• Gadka
  •  » Sprzęt dla grajka

Stopka forum