LSDj :
Gracjer :
LSDj :
jakim programem nagrywacie z dekow na lapka ?
mam audacity i za kazdym razem wychodzi kaszankadzwiek znieksztalcony...
do reloopa 40 pod wyjscie rec podpiete z lapkiem do mic'a, w lapku lanie wszytsko gra, dzwiek z dekow ok , a jak nagrywam to sie knoci.
helpw lapku musisz miec wejscie line in zebywszystko ladnie dzwiek nagrywalo. w mikrofonowym zawsze bedzie kaszana. nawet na innym programie.
czytalem ,ze tak zgrywaja i jest ok
wiec sam juz nie wiem, mam jeszcze zewnetrzna karte behringer uca 202 ? moze przez nia sprobowac ?
czinczami z miksera do kompa stacjonarnego , albo dyktafon i przy dłośniku połóż <lol>

czeski :
linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
to jest najlepszy sprzęt dla grajka
spalić dżefa i spać na dłośniku ![]()

jakiś sposób na suche, szorstkie, ocierające fadery? ![]()

Mam 2 Techniole SL-1200, jaki mixer polecilibyście dla początkującego grajka?
Ja zastanawiam siÄ™ nad Reloop'em RMX 20 blackfire.

nie bierz tego gówna! Polecaja go znawcy z ftb co graja na krosie. Ja mialem kiedys srebrny model i kumpel ma obecnie niby nowszy black... U obydwoch line fadery maja przy szczycie duzy skok poziomu glosnosci co bardzo zle wplywa na estetyke grania. Mikser bardzo sie grzeje. Jedyna fajna rzecz w nim to masywne, grobe knoby.
marcin_r4 :
jakiś sposób na suche, szorstkie, ocierające fadery?
sprawdz na tej stronce 7 od gory (Cleanser PR) preparat ja to stosuje jest dobre, tylko jak masz zajechane fadery za mocno to zapomnij ze cos zrobisz tylko wymiana na nowe pomoze
marcin_r4 :
nie bierz tego gówna! Polecaja go znawcy z ftb co graja na krosie. Ja mialem kiedys srebrny model i kumpel ma obecnie niby nowszy black... U obydwoch line fadery maja przy szczycie duzy skok poziomu glosnosci co bardzo zle wplywa na estetyke grania. Mikser bardzo sie grzeje. Jedyna fajna rzecz w nim to masywne, grobe knoby.
reloop zawsze smierdzial
mam rpm 40 dsp i jest to gowno choć nie najgorszy, nie polecam a efektor to w telefonie lepszy mam, dla poczatkujacego pod techniole moze byc z braku laku, sam taki setup mam
Ostatnio edytowany przez LSDj (2010-12-10 09:59:59)

skoro nie reloop to co byście polecili? lub co macie (mieliście) i jesteście zadowoleni ze sprzętu.

Zależy ile chcesz przeznaczyć na mikser. Jeżeli pytałeś o rmx 20 to mniemam, iż są to okolice 500zł.
Lepiej wyłożyć troszkę więcej np. 1000pln i brać Xone 22, chyba nawet jeden luzak z forum (Conrad de Lan
)ma do sprzedania po okazyjnej cenie.
W jakieś reloopy i inne ścierwo szkoda pakować ciężko zarobiony szmal, bo możesz się tylko zniechęcić.
Jeżeli Cię stać- nie oszczędzaj na sprzęcie.
Jeżeli Cię nie stać- zarób, ukradnij, wyczaruj, ale również nie oszczędzaj!
Wiadomo, że w tej kwestii zdania są podzielone, moje już znasz ![]()

Problem w tym, że na gównianym sprzęcie więcej się będzie wkurwiał niż cokolwiek się nauczy i jeszcze może dojść do tragedii kiedy wywali mikser przez okno prosto na głowę speca od posypywania chodników popiołem.
Kira :
I druga strona medalu. Co jeśli kupi Xone za 1k a okaże się, że mixowanie nie jest jego powołaniem? Kasę o dupe rozbić
wtedy chętnie odkupię od niego w promocji ![]()

marcin_r4 :
W jakieś reloopy i inne ścierwo szkoda pakować ciężko zarobiony szmal, bo możesz się tylko zniechęcić.
Jeżeli Cię nie stać- zarób, ukradnij, wyczaruj, ale również nie oszczędzaj!
Dzięki za opinie ![]()
Chcę coś sensownego na początek, nie za drogo ale żeby spełniało dobrze swoją funkcję. Skoro przy reloopach mam się wqrwiać to sobie odpuszczę.
Obecnie zastanawiam siÄ™ nad:
denon dn-x 120
vestax vmc 002
xone 22
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to proszę pisać. Ale nie droższe niż xone ![]()

_adi :
marcin_r4 :
Jeżeli Cię nie stać- zarób, ukradnij, wyczaruj, ale również nie oszczędzaj!Dzięki za opinie
Chcę coś sensownego na początek, nie za drogo ale żeby spełniało dobrze swoją funkcję. Skoro przy reloopach mam się wqrwiać to sobie odpuszczę.
Obecnie zastanawiam siÄ™ nad:
denon dn-x 120
vestax vmc 002
xone 22
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to proszę pisać. Ale nie droższe niż xone
w tym wypadku xone stanowi najlepszy wybór

_adi :
skoro nie reloop to co byście polecili? lub co macie (mieliście) i jesteście zadowoleni ze sprzętu.
UŻYWANY PIONEER DJM400 ZA 1000 PLN WIDZIALEM NA ALEGRO, TAŃSZY UZYWANY OD RELOPA A WARTO KUPIĆ