Stardust :
n e s t :
co do hubów usb, byle jaki z aktywnym zasilaniem będzie dobry
nie masz racji , HUB ma znaczenie .... nie chce mi się tu przetaczać dlaczego i po co bo to na googlach znajdziesz. Po przestudiowaniu całej masy HUB'ów najlepszy i najbardziej nie zawodny okazał się "DUB-H7 7-Port USB 2.0 Hub" '
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
niby dużo 7 portów (są z 4 portami , ale polecam ten z 7) , urządzenie jest małe i udźwignie naprawdę dużo , i nie ma z nim żadnych problemów , ostatnio podłączyłem do niego
- Audio 8 , Xone 1D , dysk zewnętrzny 3,5 cala , 2 pendrive , telefon (aby się ładował) i aparat foto.(bo wcześniej foty przeglądałem) i wszystko chodziło aż miło , grając przy tym na traktorze.
Testowałem go bez zasilania i też dawał rade , ale dla bezpieczeństwa podpinam do niego zasilanie.
Jeśli masz dwa urządzenia MIDI i chcesz je spiąć pod Mac'a to niestety bez huba się nie obejdzie , ja u siebie mam podłączone 2x Xone 1D i też kombinowałem jak to obejść , ale niestety się nie daMac'owi brakuję niestety jednego portu USB
17" na 3 USB. Mogli dorzucić tego jednego do 15" również![]()
Stardust :
n e s t :
nie masz racji , HUB ma znaczenie .... nie chce mi się tu przetaczać dlaczego i po co bo to na googlach znajdziesz. Po przestudiowaniu całej masy HUB'ów najlepszy i najbardziej nie zawodny okazał się "DUB-H7 7-Port USB 2.0 Hub" '
niby dużo 7 portów (są z 4 portami , ale polecam ten z 7) , urządzenie jest małe i udźwignie naprawdę dużo , i nie ma z nim żadnych problemów , ostatnio podłączyłem do niego
- Audio 8 , Xone 1D , dysk zewnętrzny 3,5 cala , 2 pendrive , telefon (aby się ładował) i aparat foto.(bo wcześniej foty przeglądałem) i wszystko chodziło aż miło , grając przy tym na traktorze.
Testowałem go bez zasilania i też dawał rade , ale dla bezpieczeństwa podpinam do niego zasilanie.
Jeśli masz dwa urządzenia MIDI i chcesz je spiąć pod Mac'a to niestety bez huba się nie obejdzie , ja u siebie mam podłączone 2x Xone 1D i też kombinowałem jak to obejść , ale niestety się nie daMac'owi brakuję niestety jednego portu USB
Star, USB ma mieć wydolność 500 mA - wszystko co żre więcej jest spierdolonym sprzętem - niezgodnym ze specyfikacją USB
dokładnie to miałem na myśli pisząc "byle jaki" ![]()
posiadając kiedyś lapka z JEDNYM portem USB (:F) byłem zmuszony kupić hub'a USB, kupiłem jakiś szitowy tracer'a za 10 czy 15 zł, po czasie sprawdziłem miernikiem - przy pełnym obciążeniu na 4-ech portach wyrabiał z napięciem i prądem ![]()
może kiedyś były gorsze sprzęty, ale teraz chyba cokolwiek z niższej półki poradzi sobie z dostarczeniem mocy.
n e s t :
Stardust :
n e s t :
Star, USB ma mieć wydolność 500 mA - wszystko co żre więcej jest spierdolonym sprzętem - niezgodnym ze specyfikacją USB
dokładnie to miałem na myśli pisząc "byle jaki"
posiadając kiedyś lapka z JEDNYM portem USB (:F) byłem zmuszony kupić hub'a USB, kupiłem jakiś szitowy tracer'a za 10 czy 15 zł, po czasie sprawdziłem miernikiem - przy pełnym obciążeniu na 4-ech portach wyrabiał z napięciem i prądem
może kiedyś były gorsze sprzęty, ale teraz chyba cokolwiek z niższej półki poradzi sobie z dostarczeniem mocy.
no ale skoro testowal (mam nadzieje ze testowal, bo jak nie testowal to jest zwykłą pała i pierdoli
) to chyba ma podstawy do tego zeby twierdzic ze sa lepsze i gorsze huby, to ze Ty podlaczales do niego diody i jarales sie ze swieca
to nie znaczy to jest super Paweł !
diody
choinkę bym oświetlił
no a serio to jeśli pamiętam to był ładujący się telefon, mycha, ładowarka do akumulatorków AA i pendrive z którego leciała muza
jak porównywałem pomiary do tych co ludzie porobili na elektroda.pl chociażby, wypadło to doskonale
aha, no i nie neguję wcale że są gorsze i lepsze hub'y - ale bez przesady, w przypadku muzyki istnieje audiofilizm, w przypadku usb... nie ma czegoś takiego ![]()

n e s t :
hmm... prześpię się z tym i założę grupę na fejsie jutro
będzie czadersko
p.s. do fanów Apple..
linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
BiorÄ™ ![]()

Fajna Zabawka
'

KupiÄ™ Denon DN-1800
Stardust :
szykuję się nowy kontroler od Xone , odchudzone 4D z nowymi dodatkami ? lepiej żeby nie bo znowu będe musiał na coś zbierać
Ja juz zacieram rece oby to byl nowy 4D czy cokolwiek innego ![]()
Ułtła :
Stardust :
szykuję się nowy kontroler od Xone , odchudzone 4D z nowymi dodatkami ? lepiej żeby nie bo znowu będe musiał na coś zbierać
Ja juz zacieram rece oby to byl nowy 4D czy cokolwiek innego
na innych forach pojawia się często słowo "Ableton and Serato present The Bridge" a to by chyba zmieniło Xone w Denon'owską maszynkę , no ale wszystko możliwe bo przecież Denon jakiś czas temu kupił markę Xone ![]()

XONE 1D + AUDIO 2 NA SELL , SPRZET MA 3 MIESIĄCE NIECALE
GG : 986493 STAN IDEALNY
Conrad de Lan :
Xone: DB4'
???

wczoraj jeszcze działała strona
Xone: DB4
2 dni przed premiera na mala chwile na stronie Allen Heath pokazal sie nowy produkt .
Mowa oczywiscie o nowym Xone: DB4. Marketingowy zabieg czy pomylka administratora strony ?!?
Wiecej o nowym Xone w linku poniżej '