BASS :
n e s t :
no to po prostu wyjaśnij co Ci leży na duszy w związku z organizowaniem przez kolegę autokaru do Płocka a nie naokoło zmierzasz do celu
w skrócie to tylko o to ze niepotrzebnie dajecie sie doic
![]()
chcialem dobrze wyszlo jak zwykle
W zeszłym roku zorganizowałem taki sam wyjazd, a wiesz dlaczego? Dla komfortu mojej własnej, owłosionej dupy! Nie chciałem jechać samochodem, pkp to nieporozumienie, nie mówiąc o PKS. Ogarnąłem znajomych, którzy nie mieli jak się dostać na AR i powstał pomysł busa, a potem w miarę kolejnych chętnych - autokaru. I wiesz co jeszcze? Nawet info na gsz nie wrzucałem, bo ludzie stąd pocztą pantoflową sobie przekazywali informacje i miałem prawie 20 osób na liście rezerwowej.
Wyjazd kosztował 40zł na głowę w dwie strony. Kilometrów było prawie setkę więcej niż podajesz (bo nie wszyscy mieszkali w samym Płocku i kierowca musiał kręcić). Hotel był motany w ostatniej chwili i jechaliśmy autokarem 55 osobowym więc było taniej.
I wiesz co się okazało? Że pisząc do ludzi "koszt jest szacowany, nigdy nie organizowałem takiego wyjazdu, jak się okaże, że będzie więcej kilometrów to proszę o dorzutkę 5-7zł", dorzuciła się połowa, albo nawet mniej, a resztę wyłożyłem z własnej kieszeni.
Teraz organizuję drugi raz wyjazd i wcale nie napisałem nigdzie, że robię to charytatywnie - tym razem nie mam ochoty "żebrać" po autokarze jeśli się okaże, że mamy więcej km nabite na liczniku niż przewidywałem (sorry, nie jestem logistykiem). A jak zarobię na każdej osobie po 5 czy nawet 7zł to uważasz, że za całą fatygę organizacji wyjazdu to jest kurwa dużo?! Za możliwość chlania w busie, spadające butelki z luku nad głowami i czujność bez przerwy, żeby wszystkich ogarniać?!
Jak się uda zebrać taką liczbę osób, że pojadą dwa autokary to pewnie kwota pójdzie w dół, podejrzewam, że poniżej 60zł. Ale nauczony doświadczeniem wolę podać wyższą kwotę niż potem się znów stresować, że może braknąć.
AUTOKAR NUMER 1 - LISTA ZAMKNIĘTA!!
AUTOKAR NUMER 2 - LICZBA WOLNYCH MIEJSC 48

chyba chciał pokazać,iż ma tańsza wersje wyjazdu,od tego proponowanego ![]()
BASS :
n e s t :
no to po prostu wyjaśnij co Ci leży na duszy w związku z organizowaniem przez kolegę autokaru do Płocka a nie naokoło zmierzasz do celu
w skrócie to tylko o to ze niepotrzebnie przeplacacie
![]()
chcialem dobrze wyszlo jak zwykle
Ale to ich pieniądze.

tak aLd, dobrze aLd - skoro ludzie chca, pozostanmy przy twojej wersji.
keypaul :
chyba chciał pokazać,iż ma tańsza wersje wyjazdu,od tego proponowanego
tak, wyjazd tandemem; trasa warszawa-plock-warszawa ; UWAGA: ostatnie wolne miejsca
Martin :
Ale to ich pieniądze.
wiem dlatego skonczylem temat i życzylem udanej imprezy
czyli BASS nie przyjmujesz do wiadomości że ktoś może sobie zarobić na naszych portfelach, pomimo że załatwi wszelkie sprawy papierkowe, po znajomości (zapewne) rzuci parę zapewnień temu i tamtemu że autokaru wcale nie spalimy/obrobimy/obsramy/etc., bierze na siebie odpowiedzialność za dość nieprzewidywalną zgraję najebanych/zrobionych/chorych/zepsutych/porytych ludzi ?
(brzmi abstrakcyjnie, ale różnie to bywa)
i nie chodzi o to że mamy wyjebane bo jesteśmy bogaci, nie, nie, nie!
Chodzi o to że pojedzie bardzo duża grupa znajomych/przyjaciół/kolegów/koleżanek/przyszłych kolegów/przyszłych koleżanek - RAZEM - więc czemu ta grupa z wdzięczności nie fundnie organizatorowi biby? Co to rzucić po kilka złotych.
A na koniec to się w sumie odjeb, nasza sprawa, nasza kasa, jedziemy na imprezę by się bawić RAZEM. Poczytaj (piszę poczytaj bo widzę że rejestrowałeś się w 2k8) posty/dyskusje z 2005/2006 roku dotyczące imprez, zauważysz pewną pojebaną tendencję która aktualnie panuje tutaj. Nie dorzucaj do pieca :S

n e s t :
A na koniec to się w sumie odjeb
Właśnie!

Nawet jesli mam przepłacić nie odmowie sobie przyjemnosc jechania z ta cala knurownia w autokarze nakrecajac sie na najblizsze dwa dni przepieknie patologicznej biby ![]()

@ Nest
Moj pierwszy post byl raczej skierowany do samego "organizatora" wiec nie wiem kto tu sie powinien odjebac.
Jak ktos chce placic to niech sobie placi. Nie przekonujcie tylko kogos kto robił w tej branzy do spraw z dupy wzietych
milego wieczoru

BoxSter :
czeski :
"Czy wolisz mieć słuch pogorszony od BASSow, czy od palenia marihuany?"
aaahahaha
![]()
BoxSter :
No to jak kierowałeś to do organizatora, trzeba było pisać na PW
W rzeczy samej.
Robiłeś w branży transportowej. A w hotelarskiej również? Doliczyłeś do kosztów wyjazdu dwa pojedyncze pokoje dla kierowców PODCZAS AR? Może to wyda Ci się dziwne, ale nie dość, że w hotelach nie ma już miejsc, to na dodatek jeszcze na czas AR ostatnie pokoje są droższe o ok. 40% do 60% w stosunku do innych terminów.
Z resztą, nie chce mi się z Tobą dyskutować. Jeśli chcesz to zorganizuj wyjazd dla swoich znajomych, ale też obcych ludzi po których nigdy nie wiadomo czego można się spodziewać (gość rzucający butelkami po parkingu...).
Chyba, że po prostu Ci się nie chce?
Widziałeś taki film "Groove"? Jest taka scena jak koleś podchodzi do głównego organizatora rave'u i pyta "Stary, dlaczego to wszystko robisz?", a on odpowiada "Because of the nod*".
Dla pospolitego "dzięki". Po to organizuję imprezy, po to gram i po organizuję ten wyjazd dla wszystkich, którzy są zainteresowani.
___
*nod - skinięcie głową, ukłon, podziękowanie

BASS,żal Ci dupę ściska że chłopaczyna sobie zarobi nie odprowadzając podatku?poskarżysz się skarbówce?Rzucasz się na niego jak szczerbaty na suchary.

BASS :
dropski :
BASS :
po 60-70 od 49 osob za 600 km + nocleg i zarcie na dwa dni dla kierowcy??? Ty to jakas firma jestes czy myslisz ze ludzie liczyc nie potrafia ? troche drogo sie cenisz jak na prywatna wyprawe ze znajomymi
a co ma sie kurwa w wolontariat bawic?
nie ... ze skarbowka rozliczyc - gardze cwaniactwem
o w chuj ![]()
ald ratuje wiele ludzi z wrocka i okolic,którzy chcą dojechać na ar a nie jebać się śmierdzącym ciapągiem po 200 zeta
Ostatnio edytowany przez Mikroelement (2010-05-25 23:53:31)

miniboy :
BASS,żal Ci dupę ściska że chłopaczyna sobie zarobi nie odprowadzając podatku?poskarżysz się skarbówce?Rzucasz się na niego jak szczerbaty na suchary.
nie stary, my po prostu mamy inaczej ustawioną granicę przyzwoitości, o której pisał Taisio.
Dobra skonczmy temat bo ta dyskusja i tak do niczego nas nie doprowadzi - każdy widzi to po swojemu i chuj. Nie będe się teraz wykłucał o każdego kolejnego posta.
Pozdro i bez wzgledu na cenę dojazdu
życzę wszystkim aby dotarli do Płocka, bo warto - przynajmniej w tym mysle jesteśmy zgodni ![]()
N A G O N KA !!!
Chałup :
Bass - ale o co Ci chodzi? Przeciez nikt nie zmusza nikogo do pojechania tym busem. Koles to organizuje, podaje cene jaka chce, kogo ona nie przerasta to jedzie. koniec w temacie. poza tym jest juz cały autokar i nikt nie pisknal ze za drogo. jeszcze ładnie koledze podziękuje i poczęstuje wodeczką
przypomina mi sie pewna historia z zycia wzieta. Pare lat temu pracowalem sobie sezonowo w DE z paroma innymi ludzmi (dotad mi nieznanymi). Przywiozlem ze soba pare wagonow szlugow. Jedna z dziewczyn z tamtej ekipy w chuj jarala, a przywiozla sobie za malo, wiec po jakims tygodniu zapytala sie mnie czy jej odsprzedam fajki (jak wiadomo w de fajki sa duzo drozsze, a biorac pod uwage ze bylo to pare lat temu roznica byla jeszcze wieksza). Zaproponowalem jej wiec cene mniejsza od niemieckich,ale tak zeby sobie tez zarobic na jakies browary. Dziewczyna sie oburzyla, ze chce na niej zarobic i kupowala sobie dwa razy drozej ![]()

Djemba :
przypomina mi sie pewna historia z zycia wzieta
niesamowita hstoria adamie ! ![]()
![]()