Grooby :
Conrad de Lan :
Wybiera się ktoś z Olsztyna ???
cala banda;)
Jak cała banda to dobrze, będzie wesoły autobus ![]()
lecicie tym o 9:05??

Conrad de Lan :
Grooby :
Conrad de Lan :
Wybiera się ktoś z Olsztyna ???
cala banda;)
Jak cała banda to dobrze, będzie wesoły autobus
lecicie tym o 9:05??
to za trudne pytanie jak na maj;)
ale na pewno lecimy po bandzie!

po 60-70 od 49 osob za 600 km + nocleg i zarcie na dwa dni dla kierowcy??? Ty to jakas firma jestes czy myslisz ze ludzie liczyc nie potrafia ? troche drogo sie cenisz jak na prywatna wyprawe ze znajomymi
BASS :
po 60-70 od 49 osob za 600 km + nocleg i zarcie na dwa dni dla kierowcy??? Ty to jakas firma jestes czy myslisz ze ludzie liczyc nie potrafia ? troche drogo sie cenisz jak na prywatna wyprawe ze znajomymi
a co ma sie kurwa w wolontariat bawic?

dropski :
BASS :
nie ... ze skarbowka rozliczyc - gardze cwaniactwem
BASS :
dropski :
BASS :
a skad wiesz ze sie nie rozlicza?

od taty Marcina ktory robi we wrozbach od 1980
BASS :
cwaniactwem? ![]()
Rok temu było taniej, ale ald musiał dokładać. Na chuj komu taki "biznes" ?W tym roku jest drożej, a i tak taniej jak w obsranym PKP.

podzwon po firmach przewozowych i popytaj o stwake jaka moga ci dac za kilometr + nocleg i jedzenie dla kierowcy. Wez kalkulator i moze zrozumiesz o czym pisze.
To ze sie dokladaliscie rok temu to zadno tlumaczenie - moze koles musial przytulic to sie skladaliscie ![]()
Nie znam alda ale gdyby gosc podchodzil do sprawy uczciwie wziąłby sobie na bilet, zarcie i nocleg a nie około 1000 - 1300 PLN (biore tu pod uwage gorna stawkę ktora robi roznice 490 PLN). Nie wiem czy z takiego kursu nawet firma by miala tyle na czysto.
pracowałem niedawno w Emka-Trans (stawki mieli raczej warszawskie) wiec akurat znam temat ![]()
Ostatnio edytowany przez BASS (2010-05-25 18:39:25)
i co z tego, że chce zarobić ? ludzie mają transport w komfortowych warunkach, nie tłuką się pkp itd, ta cena co jest podana jest na prawdę niewygórowana.
poza tym bierze na siebie cały ciężar organizacji wyjazdu, coś się należy.

Taisio :
i co z tego, że chce zarobić ? ludzie mają transport w komfortowych warunkach, nie tłuką się pkp itd, ta cena co jest podana jest na prawdę niewygórowana.
poza tym bierze na siebie cały ciężar organizacji wyjazdu, coś się należy.
Taisio akurat twoja opinia mnie nie dziwi ![]()
Cos sie należy? przecież chyba nikt pod przymusem koledze nie każe tego robić, a skoro tak to robi to z wlasnej woli i chyba liczy sie z tym ze jak juz sie za to bierze to ciazy na nim jakas odpowiedzialnosc. Nigdzie nie ma tak ze ktos coś stworzy i to jest niczyje
Tutaj ewidentnie widac ze to nie jest robione z zamilowania tylko dla kasy... i ja osobiscie nie widze w tym nic zlego tyle ze sa pewne granice. Jak juz ktos prywatnie chce sobie ogarnac ekipe na impreze to niech sie przynajmniej nie zachowuje jak by prowadzil dzialalnosc gospodarcza bo to jawne walenie ludzi w chuja - takich "pomocnych" znajomych to ja mam na kazdym rogu ulicy i tylko czekaja zeby mi "pomoc" hehe. A jak chce to niech zaklada firme i konkuruje z innymi na rownych prawach, wtedy przynajmniej nikt do nikogo pretensji miec nie bedzie.
Do nas jak przychodzili klienci zeby wynajac autokar to żydzili i targowali bo to, bo tamto - w rezultacie taki cwaniak wracal z wyjazdu lepiej zarobiony niz wlasciciel autokaru bo ludziom kitu nawciskal ze trzeba placic za rozne rzeczy. Pozniej niektorzy oczywiscie nie krzywili sie na tego co ich wysterowal tylko bardziej na nas ze drodzy jestesmy - i to jest ok według ciebie?
Ostatnio edytowany przez BASS (2010-05-25 20:09:43)

organizacja autobusów na nie swoją bibę ... z zamiłowania ?

Bass - ale o co Ci chodzi? Przeciez nikt nie zmusza nikogo do pojechania tym busem. Koles to organizuje, podaje cene jaka chce, kogo ona nie przerasta to jedzie. koniec w temacie. poza tym jest juz cały autokar i nikt nie pisknal ze za drogo. jeszcze ładnie koledze podziękuje i poczęstuje wodeczką ![]()

AMERICAN GRIZZLY :
organizacja autobusów na nie swoją bibę ... z zamiłowania ?
no przepraszam cie bardzo ... my jak chcielismy gdzies jechac z ekipa to robilo sie zrzute, wynajmowalo sie transport i tyle... a biby tez nasze nie byly
Ostatnio edytowany przez BASS (2010-05-25 20:50:15)

Chałup :
Bass - ale o co Ci chodzi? Przeciez nikt nie zmusza nikogo do pojechania tym busem. Koles to organizuje, podaje cene jaka chce, kogo ona nie przerasta to jedzie. koniec w temacie. poza tym jest juz cały autokar i nikt nie pisknal ze za drogo. jeszcze ładnie koledze podziękuje i poczęstuje wodeczką
BASS - ZNOWU Ci troszkę jadu w kąciku ust zostało ![]()
No ja nie wiem po co takie przypierdalanie się o koszta, zresztą Chałup napisał najlepiej - nikt nie marudzi że drogo, sami swoi, atmosfera będzie kozacka (rok temu jeszcze nie wszystkich znałem a było mega) i chuj, wolę dać 70 zł i się zajebiście bawić od momentu wyruszenia z wrocławia, do powrotu i padnięcia nieprzytomnym do wyra, jak srać się z PKP, PKS, czy zawracać dupę znajomym/nieznajomym jadącym własnymi autami... i zapłacić minimum tyle samo ![]()
dziękuję, dobranoc
p.s. co tam u was? piję piwo i chce mi się kupę

n e s t :
BASS - ZNOWU Ci troszkę jadu w kąciku ust zostało
to obiad ![]()
Ja nie ujadam tylko zatroszczylem sie przez chwile o Wasze portfele. No cóż, skoro Robin Hooda macie w dupie to ide z szeryfem z Nottingham gwalcic biedne wiejskie dziewki ![]()
Chałup :
Bass - ale o co Ci chodzi? Przeciez nikt nie zmusza nikogo do pojechania tym busem. Koles to organizuje, podaje cene jaka chce, kogo ona nie przerasta to jedzie. koniec w temacie. poza tym jest juz cały autokar i nikt nie pisknal ze za drogo. jeszcze ładnie koledze podziękuje i poczęstuje wodeczką
fajnie a za wodeczke ile zaplaciles? tyle co kosztuje czy moze sklepowa doliczyla prowizję "od usmiechu" ?
Chciałbym stać obok i usłyszeć: "luzz BASS, płacę" - gdy za Absolwenta 0,5 by wybiło 40 PLN zamiast 20 PLN
Widze ze niektorzy nie rozumieja o co mi chodzi wiec nie pozostaje mi nic innego jak tylko zyczyć udanej imprezy ![]()
Ostatnio edytowany przez BASS (2010-05-25 20:35:38)

n e s t :
no to po prostu wyjaśnij co Ci leży na duszy w związku z organizowaniem przez kolegę autokaru do Płocka a nie naokoło zmierzasz do celu
w skrócie to tylko o to ze niepotrzebnie przeplacacie
chcialem dobrze wyszlo jak zwykle ![]()
najlepiej jakby ald czy kto tam to organizuje płacił po 20 zł każdemu kto chce jechać, wtedy było by Fair
a czy Cię dziwi moja opinia czy nie to mnie to średnio interere
jeśli wszystko jest w granicach przyzwoitości, ja nie widzę powodu by komuś się wpierdalać w interes i go jebać publicznie za to, że ewentualnie sobie coś tam chce przyciąć ![]()

BASS :
n e s t :
no to po prostu wyjaśnij co Ci leży na duszy w związku z organizowaniem przez kolegę autokaru do Płocka a nie naokoło zmierzasz do celu
w skrócie to tylko o to ze niepotrzebnie przeplacacie
![]()
chcialem dobrze wyszlo jak zwykle
nie kupuj chleba bo przepłacasz, nie kuouj śmietany bo przepłacasz, nie kupuj kebaba bo przepłacasz....