Pedro Dust :
schranzgirl :
żaden komputer nie zamula, wszystko chodzi jak należy tylko przy np. zwiekszeniu tempa w utworze zaczyna "przycinać" bity, tu masz odsÅ‚uch (np w 9 sekundzie)' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
a wszystko inne działa jak trzeba
nie daję rady z tymi ustawieniami więc wydaje mi się że wystarczy lepsza karta i będzie normalnie odtwarzałoumnie w virtual zachowuje sie podobnie jak pod piczem mam taka klodke wlaczona keylock, sproboj to odlaczyc
karta dzwiękowa jest za to odpowiedzialna, jak jeszcze nie zainstalowałem swojej to też jebało a jak już jest karta to nawet latencja mogła być dużo niższa, no ale to już zależy w jakiej karcie będziesz pokładać nadzieję
zakup lepszą kartę najlepiej zewnętrzną, miałem kiedyś kupić wewnętrzną creative za 9 pniaków ale doradzono mi że zewnętrzne są do tych celów preferowane

schranzgirl :
ok już działa idealnie dzięki Pedro za pomoc
:F
no nie mam innej opcji jak zewnętrzna bo gdzie wewnętrzną do lapciaka
pytanie tylko jakÄ…?'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
bo na taką mnie nie stać
no ja się tak na sprzęcie nie znam, bo karte brałem taką jaką mi polecili (FW 410) jak kupie macpro to pewnie zmienie karte ale to za 100 lat, jest za 500 zł taka na allegro :'

schranzgirl :
pytanie tylko jakÄ…?'
bo na taką mnie nie stać
ta karta to tez zadna rewelacja ![]()
ja na Twoim miejscu kupil bym w jakims sklepie nawet komputerowym, najzwyklejsza karte usb, no moze nie ta za 5zł, ale max 20-30zł bym na to przeznaczył
ewentualnie sledz jakis sprzet uzywany na allego, ebay itp ![]()

Pedro Dust :
schranzgirl :
pytanie tylko jakÄ…?'
bo na taką mnie nie staćta karta to tez zadna rewelacja
ja na Twoim miejscu kupil bym w jakims sklepie nawet komputerowym, najzwyklejsza karte usb, no moze nie ta za 5zł, ale max 20-30zł bym na to przeznaczył![]()
ewentualnie sledz jakis sprzet uzywany na allego, ebay itp
zastanow sie co piszesz, widac ze malo wiesz ![]()
@schranzgirl
ile chcesz przeznaczyc $ na karte i czego od niej wymagasz?

ρiotreκ :
zastanow sie co piszesz, widac ze malo wiesz smile
pojebalo mi sie z ta karta co daja do mixvibes'a wybacz ![]()
btw. ale dla niej to i tak zadna rewelacja, bo ona potrzebuje do amatorskiego grania na virtualu, a nie do produkcji ![]()
jak wczesniej wspominalismy maya 44'
ciekawe za ile pojdzie ![]()
Ostatnio edytowany przez Pedro Dust (2009-07-30 01:34:29)
ρiotreκ :
zastanow sie co piszesz
fight ![]()
![]()
Pedro Dust :
jak wczesniej wspominalismy maya 44'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników … decks.html
ciekawe za ile pojdzie
tez jestem ciekaw, moze pod koniec aukcji podbije co nieco ![]()

destroyer :
askman :
destroyer :
2ghz jednordzeniowy ? Czy 2 ?
atlon 2 rdzeniowy
[ F5 ] tez chętnie się dowiem
jesli macie czysty system to da rade
Rascal :
dropski :
Sex-Rider :
a co ma intel atom 1,6 ghz wspolnego z odtwarzaniem tych trackow???
odpalilem kilka testow na pc: zegar intel core duo 3 ghz i zintegrowana karta dzwiekowa
efekt byl taki sam
moze sterowniki tez cos do tego maja ale watpie zeby zegar mial z tym jakies problemy
pytanie czy ta karta creativa poradzi sobie z plynnym odtwarzaniem utworow
jesli tak to tyle dziewczynie na ten czas wystarczy
nie kazdy sra pieniedzmi zeby tak odrazu kupowac karty dzwiekowe po 5 stow :Fmoze masz za niska latencje ustawiona na tej karcie i nie daje rady ... proc od kompa tu nie ma nic do gadania
oj nie gadaj
Virtual dj ma bardzo duze wymagania jesli chodzi o procesor, nie tylko karta dzwiekow sie liczy przy odtwarzaniu, procesor musi wszystko przeliczac [tempo odtwarzania, synchronizacja itd] wiec jesli jest slaby procesor [ponizej 2.5 GHz] to za bardzo sobie nie pogra, wiem ze swojego doswiadczenia, bo pomimo to ze w PC mialem sound blaster audigy 2 zs a procesor mialem 1.8 GHz to nie dało sie grać na vdju bo scinało jak niewiem
dokladnie + pamiec ram, w tym wypadku karta odpowiedzialana jest tylko i wylacznie za jakosc dzwieku
Ostatnio edytowany przez ρiotreκ (2009-07-30 09:57:49)

jest jakaś książka o logic studio 8 po PL?
schranzgirl :
pytanie tylko jakÄ…?'
bo na taką mnie nie stać
sprawdź sobie na allegro może kartę behringer fca 202 jest w dosyć przystępnej cenie (niedawno widziałem używaną za 230zł ) nie jest to może coś górnolotnego ale jest dobre ![]()
Ostatnio edytowany przez Wojtek (2009-08-01 13:33:33)
ρiotreκ :
destroyer :
askman :
atlon 2 rdzeniowy[ F5 ] tez chętnie się dowiem
Rascal :
dropski :
moze masz za niska latencje ustawiona na tej karcie i nie daje rady ... proc od kompa tu nie ma nic do gadania
oj nie gadaj
Virtual dj ma bardzo duze wymagania jesli chodzi o procesor, nie tylko karta dzwiekow sie liczy przy odtwarzaniu, procesor musi wszystko przeliczac [tempo odtwarzania, synchronizacja itd] wiec jesli jest slaby procesor [ponizej 2.5 GHz] to za bardzo sobie nie pogra, wiem ze swojego doswiadczenia, bo pomimo to ze w PC mialem sound blaster audigy 2 zs a procesor mialem 1.8 GHz to nie dało sie grać na vdju bo scinało jak niewiemdokladnie + pamiec ram, w tym wypadku karta odpowiedzialana jest tylko i wylacznie za jakosc dzwieku
e tam ja mam na atom 1,6 GHz 1 GB ramu (lap: samsung NC10 ) TraktorScratcha + maya 44 USB + kontroler i zapierdala przyzwoicie, nic nie tnie ![]()

dropski :
ρiotreκ :
destroyer :
askman :
atlon 2 rdzeniowy
Rascal :
oj nie gadaj
Virtual dj ma bardzo duze wymagania jesli chodzi o procesor, nie tylko karta dzwiekow sie liczy przy odtwarzaniu, procesor musi wszystko przeliczac [tempo odtwarzania, synchronizacja itd] wiec jesli jest slaby procesor [ponizej 2.5 GHz] to za bardzo sobie nie pogra, wiem ze swojego doswiadczenia, bo pomimo to ze w PC mialem sound blaster audigy 2 zs a procesor mialem 1.8 GHz to nie dało sie grać na vdju bo scinało jak niewiemdokladnie + pamiec ram, w tym wypadku karta odpowiedzialana jest tylko i wylacznie za jakosc dzwieku
e tam ja mam na atom 1,6 GHz 1 GB ramu (lap: samsung NC10 ) TraktorScratcha + maya 44 USB + kontroler i zapierdala przyzwoicie, nic nie tnie
ja mam tego samego lapka;) tyle ze z traktorrem scratch duo i na imprezach smiga bez jajow ![]()
Rok-is :
dropski :
ρiotreκ :
destroyer :
askman :
atlon 2 rdzeniowy
dokladnie + pamiec ram, w tym wypadku karta odpowiedzialana jest tylko i wylacznie za jakosc dzwiekue tam ja mam na atom 1,6 GHz 1 GB ramu (lap: samsung NC10 ) TraktorScratcha + maya 44 USB + kontroler i zapierdala przyzwoicie, nic nie tnie
ja mam tego samego lapka;) tyle ze z traktorrem scratch duo i na imprezach smiga bez jajow
no i zajebiste jest to ze bez zasilania mozesz na tym pyknac calkiem sporego seta, normalnie to smiga ok 5 - 6 h .. ale mysle ze z kontrolerem i zew karta moze pograc 2x krócej ... ale zawsze masz te 3h na baterii wiec w zupelnosci styka
... no i jest w chuj poreczny

dropski :
Rok-is :
dropski :
e tam ja mam na atom 1,6 GHz 1 GB ramu (lap: samsung NC10 ) TraktorScratcha + maya 44 USB + kontroler i zapierdala przyzwoicie, nic nie tnieja mam tego samego lapka;) tyle ze z traktorrem scratch duo i na imprezach smiga bez jajow
no i zajebiste jest to ze bez zasilania mozesz na tym pyknac calkiem sporego seta, normalnie to smiga ok 5 - 6 h .. ale mysle ze z kontrolerem i zew karta moze pograc 2x krócej ... ale zawsze masz te 3h na baterii wiec w zupelnosci styka
tez mam tego lapka, ale jak chce pociskac z serato to pisze ze mam za mala rozdzielczosc... wiecie moze jak temu zaradzic?
TomkinS :
dropski :
Rok-is :
ja mam tego samego lapka;) tyle ze z traktorrem scratch duo i na imprezach smiga bez jajowno i zajebiste jest to ze bez zasilania mozesz na tym pyknac calkiem sporego seta, normalnie to smiga ok 5 - 6 h .. ale mysle ze z kontrolerem i zew karta moze pograc 2x krócej ... ale zawsze masz te 3h na baterii wiec w zupelnosci styka
tez mam tego lapka, ale jak chce pociskac z serato to pisze ze mam za mala rozdzielczosc... wiecie moze jak temu zaradzic?
no jak sie burzy o rozdzialke to nie poradzisz raczej

szlag... no coz pozostaje mi pociskac na drugim lapie
thx anyway

TomkinS :
thx anyway
zapytaj na forum serato' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
oni tam bardzo sprawnie i szybko udzielaja odpowiedzi

Pedro Dust :
TomkinS :
thx anyway
zapytaj na forum serato' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
oni tam bardzo sprawnie i szybko udzielaja odpowiedzi
no wlasnie tam jest cos wspomniane ze w nowej wersji maja sie ponoc tym problemem zajac ![]()

dropski :
ρiotreκ :
destroyer :
askman :
atlon 2 rdzeniowy
Rascal :
oj nie gadaj
e tam ja mam na atom 1,6 GHz 1 GB ramu (lap: samsung NC10 ) TraktorScratcha + maya 44 USB + kontroler i zapierdala przyzwoicie, nic nie tnie
Dropski jak sie sprawuje maya 44 usb?

TomkinS :
no wlasnie tam jest cos wspomniane ze w nowej wersji maja sie ponoc tym problemem zajac smile
u siebie probowalem cos takiego zasymulowac jak u Ciebie i niestety wyskakuje blad, ze minimalna rozdzielczosc to 1024x768, a mam wersje 1.9.1
MarioDaSoul :
dropski :
ρiotreκ :
dokladnie + pamiec ram, w tym wypadku karta odpowiedzialana jest tylko i wylacznie za jakosc dzwiekue tam ja mam na atom 1,6 GHz 1 GB ramu (lap: samsung NC10 ) TraktorScratcha + maya 44 USB + kontroler i zapierdala przyzwoicie, nic nie tnie
nie mam do niej zadnych zastrzezen, kazdy soft ja widzi bez problemu latencja przyzwoita ok 5 ms ... ja polecam, mimo ze nie wyglada lansiarsko ![]()
aha wszystko smiga na XP .. viste wyjebałem w diabły ![]()

dropski :
MarioDaSoul :
dropski :
nie mam do niej zadnych zastrzezen, kazdy soft ja widzi bez problemu latencja przyzwoita ok 5 ms ... ja polecam, mimo ze nie wyglada lansiarsko
aha wszystko smiga na XP .. viste wyjebałem w diabły
ja w sumie potrzebuje dobrą kartę do nagrywania setów, produkcja niestety musi poczekać ze względu na brak funduszy a z lapka nie gram.
PotrzebujÄ™:
- połączenie usb
- 2 wejścia analogowe
- 2 wyjścia analogowe
- dużą dynamikę
w sumie zastanawiam się między ESI U24 XL a E-MU 0202 USB
Może ktoś coś poleci innego lub pomoże mi w wyborze między tymi dwoma kartami? dziękiiiiii
Fundusze - 500zł; karta najlepiej nowa... chyba, że używana w dobrym stanie też do 500zł
aaaaaaa i jeszcze specyfikacja mojego lapka: procek celeron 1,5 Ghz, 512 ram

równie dobrze rozważam kupno urzÄ…dzenia rejestrujÄ…cego typu ikey '('linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników) lub innego z wiÄ™kszymi możliwoÅ›ciami typu m-audio microtrack...

Ja i kumpel też na mayce śmigamy i na prawdę spoko... Jeśli chodzi o sferę cena/jakość to celująco się sprawuje. Ja kupiłem używke na gwarancji, przeżyła kilka imprez w domu ją jadę i ani razu nie pyskowała ![]()