n e s t :
a ile Ci nie zapłacili ?
mój znajomy w clinique był kiedyś managerem i trochę tam chodziłem na jakieś różne mniejsze imprezki, klimacik spoko jest, ciekawe czy po zmianie nazwy wystrój tez się znacznie zmienił
podobno nic się nie zmieniło, chociaż nie wiem, bo wcześniej tam nie zaglądałam.
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
jest sympatycznie.
Ostatnio edytowany przez jucca (2009-11-01 22:12:31)

15 mln kosztowała i w sumie efekt jest ale nie dal bym 15 baniek za to ![]()
tak pisali rok temu
MULTIMEDIALNA FONTANNA przy HALI STULECIA (LUDOWEJ
zakres prac: budowa "multimedialnej" fontanny
zakończenie: 2008r.
Największa wrocławska fontanna powstanie przy Hali Stulecia
Miasto da 10 mln złotych na renowację pergoli i budowę przy niej nowej fontanny. Dzięki temu już w przyszłym roku wrocławianie przy Hali Stulecia będą mogli podziwiać multimedialne spektakle wody, światła, obrazu i muzyki
Położona przy Hali Stulecia pergola to jedno z najpiękniejszych i najczęściej odwiedzanych miejsc we Wrocławiu. Spacerowiczów od lat raziła jednak stara fontanna. A właściwie to, co po niej zostało - na środku półkolistego basenu straszy powyginana konstrukcja z rurek i drutów. Wkrótce jednak zniknie, bo miasto w jej miejscu postawi nową fontannę.
- Architekci przygotowują projekt. Najpewniej przedstawimy go w połowie lutego - zapowiada Mieczysław Popławski, dyrektor Zarządu Zieleni Miejskiej.
Na razie wiadomo tylko tyle, że urządzenia zamontowane w fontannie mają w rytm muzyki wystrzeliwać wodę na wysokość kopuły Hali Stulecia. Tryskać mają z ponad 20 dysz, oświetlane przez różnokolorowe wiązki laserów. Ze strumieni będzie również powstawać swoista kurtyna wodna, na której wyświetlane będą artystyczne obrazy.
Popławski: - Prawdziwy spektakl wody, światła, obrazu i muzyki stanie się kolejną atrakcją miasta. Będzie ona wieczorami przyciągać na pergolę setki wrocławian i turystów.
Przed architektami tworzącymi koncepcję nowej fontanny stoi ciężkie zadanie: muszą ją tak zaprojektować, aby dysze strzelające strumieniami wody po wyłączeniu nie były widoczne. - Hala Stulecia i tereny wokół niej zostały wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Dlatego architekci nie mogą niczego zmienić w wyglądzie fontanny, jak i całej niecki basenowej - tłumaczy Popławski. Pierwsze spektakle mają ruszyć na wiosnę 2008 roku.
info - gazeta.pl
Maciej Nowaczyk

n e s t :
Antonio :
wystrzeliwać wodę na wysokość kopuły Hali Stulecia.
Tryska niemal na 40 metrów, jest podświetlana wszystkimi kolorami tęczy, a na strzelających w niebo strumieniach wyświetlane są laserowe animacje. Taka fontanna zachwyciła w czwartek wrocławiaków. Jej zdjęcia dostaliśmy na Kontakt TVN24.
Zobacz infografikę Laserowe obrazy zachwyciły widzów (fot: internauta Arkadiusz)
Zobacz infografikę Drobne pokazy co weekend i duże na specjalne okazje (fot: internauta Arkadiusz)
Fontannę otwarto przy okazji obchodów rocznicy wyborów 4 czerwca 1989 r. Ustawiły się przed nią tłumy mieszkańców Wrocławia. Wodny spektakl przy akompaniamencie świateł i muzyki trwał pół godziny.
Zwykle woda będzie tryskać na niewielką wysokość, ale raz na godzinę ma tańczyć w rytm muzyki. A w weekendowe wieczory fontanna będzie też podświetlana. Zimą po zamarzniętej tafli będzie można pojeździć na łyżwach.
Jak pisze "Gazeta Wrocławska", cała inwestycja pochłonęła około 15 mln. zł.
o, był incydent ![]()
a wogóle to :
"Natomiast ci wszyscy, którzy nie zdążyli na czwartkowy pokaz, mogą nadrobić tę stratę. Spektakl z wykorzystaniem fajerwerków i laserowych animacji zostanie powtórzony w piątek, sobotę i niedzielę o godz. 22. A jest na co popatrzeć: woda tryskająca z 300 dysz na wysokość ok. 30 metrów, animowane baletnice i ptaki tańczące w rytm melodii muzyki klasycznej i elektronicznej - tego jeszcze we Wrocławiu nie było.
W repertuarze fontanny znalazła się zarówno muzyka poważna (utwory Bizeta, Beethovena, Czajkowskiego, Wagnera i Chaczaturiana), jak i elektroniczna (Vangelis, Jarre) i rockowa (Apocalyptica, Faith No More). Jednak ten zestaw utworów będzie się stopniowo rozszerzał.
Czy jak w Barcelonie, gdzie największą burzę braw zbiera pokaz do piosenki "Barcelona" , także wrocławska fontanna zatańczy w rytm lokalnego utworu? Może "Mkną po szynach niebieskie tramwaje" albo jednego z przebojów Lecha Janerki?
- Świetny pomysł - odpowiada Paweł Czuma. - Zasugeruję to osobom, które odpowiadają za repertuar.
Póki co, fontannę można podziwiać codziennie. Od godz. 9 do 20 będzie działała w trybie dziennym, bez świateł, które pojawią się w godz. 20-23. Wieczorem o każdej pełnej godzinie zostaną włączone dodatkowe dysze i pojawi się muzyka. Dodatkowo także w ciągu dnia, o godz. 12, 14, 18 i 19, fontanna zatańczy w rytm muzyki.
Takie show jak w ten weekend bÄ™dziemy mogli oglÄ…dać tylko okazjonalnie. Informacje o fontannie i terminach pokazów można znaleźć na stronie' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników "
W niedzielÄ™ chyba siÄ™ przejdÄ™ na pokaz ![]()

nie można tego przegapić
dzisiaj raczej nie dam rady ale w niedziele siÄ™ przejdÄ™.
a wogóle to...
Tuningowisko to jeden z największych i najstarszych zlotów tuningowanych odbywanych w Polsce. Jest organizowany corocznie od 2000 roku we Wrocławiu. Podczas pierwszej edycji zaprezentowano ponad sto samochodów poddanych różnego rodzaju przeróbkom. Dominowały głównie zmiany stylistyczne, zabudowy audio. Nieco mniej można było zauważyć samochodów poddanych przeróbkom mechanicznym czy tez kompleksowemu tuningowi całego samochodu. Wraz z kolejnymi edycjami przybywa coraz więcej uczestników nie tylko wśród młodzieży. Co roku przeprowadzone są różne konkursy, w tym o tytuł Mistera Zlotu w którym publiczność wybiera najładniejsze auto.
W trakcie dwudniowej imprezy nie brakuje "palenia gum" oraz jazdy sprawnościowej. Na zlocie wybierany jest także samochód z najlepsza zabudowa audio, gdzie pod uwagę brane były decybele oraz pozostałe zasoby sprzętu Car Audio. Całość oceniana przez ekspertów w danej dziedzinie. Obecnie Tuningowisko odwiedza blisko pół tysiąca aut wartych obejrzenia. Serdecznie zapraszamy na kolejny zlot.
Potwierdzamy z całą stanowczością: To się nadaje do księgi rekordów Guinessa!
Jeszcze w Polsce tego nie było !!! Zgłoszonych ponad 30 Klubów Tuningowych i ponad 600 samochodów... ponad 40 wystawców z akcesoriami tuningowymi, a wśród MEGA atrakcji: mistrzowskie pokazy driftingu m.innymi kierowcy rajdowego ze stajni BMW !!! Ponad 15 aut specjalnie przygotowanych do PALENIA GUM przez samych MISTRZÓW POLSKI !!! Wiele atrakcji dla Publiczności... MOCNE WRAŻENIA I WIELKIE SPORTOWE EMOCJE! To nie są plotki, to potwierdzone informacje! Świetne dojazdy: nową, wyremontowaną ulicą Karmelkową oraz nową trasą od Mokronoskiej ... Tuningowisko 2009 już lada moment !!!
Plan imprezy :
Sobota 06.06.2009
10:00 – Oficjalne otwarcie Zlotu,
rozpoczęcie zapisów do konkurencji
11:00 – Start eliminacji Wojny PP
12:00 – Konkurencja KJS-1
13:30 – Prezentacje
14:00 – Eliminacje PALENIE GUM
16:00 – Konkurencja KJS-2
18:30 – OgÅ‚oszenie wyników, wrÄ™czenie nagród
Niedziela 07.06.2009
9:00 – Otwarcie II dnia Zlotu,
zapisy do konkurencji
10:30 – Konkurencja KJS-3
12:30 – Eliminacje PALENIE GUM
14:00 – Prezentacje, MEGA konkurs
15:00 – Konkurencja KJS-4
17:00 – OgÅ‚oszenie wyników,
wręczenie pucharów i nagród
18:00 – ZakoÅ„czenie Zlotu
Dojazd :
Wstęp : Jednorazowy bilet wstępu - 25 PLN , Parking dla publiczności 5 PLN
będzie grubo w tym roku ![]()

o dobre, wpadne zobaczyc
napstrykac fotek trzeba bo sie ludzie upominajÄ… ze na naszej klasie fotki stare ![]()

n e s t :
kurwa, nie gadaj że dopiero teraz się dowiedziałeś
ja tam jestem co roku
ja chlopak ze wsi, nie wie co dzieje sie
czyli 5 dyszek za dni ![]()

byłem wczoraj więc nie wiem jak to bedzie, bo w Pon mam koło z chujowego kursu.

Antidotum, Kiełbaśnicza 32
DIGITAL MUSIC
PRES. ::.. TRILER ..::
Po długiej wędrówce przez świat muzyki elektronicznej, szukając nowych
doświadczeń i emocji spotkali się w mieście o którym mówią Wroclove.
Zwyciężczyni "Kobiecej Prowokacji" (Senthia) i dwaj bracia świetnie znani w świętym mieście
(TEAM BROTHERS), wspólnymi siłami ruszają z nowym cyklem imprez, który swój początek będzie miał
we wrocławskim klubie Antidotum. To co połączyło ich wspólne pasje to przede wszystkim miłość
do progressywnych dźwięków i uśmiechnięte twarze szalejącego parkietu.
Zapraszamy 19 czerwca na pierwszą odsłonę DIGITAL MUSIC
ZagrajÄ…:
Senthia/Digital Music (zwycieżczyni "Kobiecej Prowokacji")
TEAM BROTHERS (Makal&Sleep)/Digital Music
Start:21:00
End: ??
Enter: 10PLN

kurwa shackleton - bog dubstepu u was, a ja mam kurwa wesele ;/

w zwiazku z tym za mam 200 metrow
przejde sie ![]()

Antonio :
przejde sie
EE, nie przesadzaj. Grubo ponad 400m. ![]()

AnThRaX :
Antonio :
przejde sie
EE, nie przesadzaj. Grubo ponad 400m.
myslalem o ulicy tak w liniii prostej ale w sumie no 400 metrow ![]()

Dave the Drummer na kolejnej edycji Audiocity
ktora odbedzie sie za 5 miesiecy ![]()

siemka tu rodrigezz...dziisaj z niespodziewania gramy z anexem w Absyncie...wiec zapraszamy....

Beezon :
Dave the Drummer na kolejnej edycji Audiocity
ktora odbedzie sie za 5 miesiecy
no miłe info tylko szkoda że za 5 miechów ![]()

n e s t :
Matt Vein :
siemka tu rodrigezz...dziisaj z niespodziewania gramy z anexem w Absyncie...wiec zapraszamy....
nie dałem rady sorka
odrobie next time
oj możesz żałować...
Matt Vein :
n e s t :
Matt Vein :
nie dałem rady sorka
odrobie next time
oj możesz żałować...
dobra a co sie dzialo? był koks i dziwki ? ![]()