Gracjer :
sd :
Nie znam się a również chcę kupić. Czy ktoś może mi powiedzieć różnicę między
Sony MDR-V 700 a SONY MDR-Z 700 ?Jezeli porownac sony 700 do innych sluchawek w tej klasie to sony szybka pekaja.
a co do roznicy:
- w z-kach te skórki od nauszników są gładkie, w v-kach trochę chropowate,
- róznią się napisem,
- napis sony na pałąku w z-kach moze byc rozmazany,
- koncówka w v-kach jest duzo wieksza (minijack ma wiekszą obudowę) dodatkowo znajduje sie na nim napis sony (na plastiku od koncówki), koncówka ma gwincik na przejsciówkę, czyli przejsciówka jest wkrecana,
- kabel w z-kach jest mniej elastyczny, strasznie twardy,
- jezeli chodzi o dzwiek to nie ma znaczącej różnicy słuchawki grają podobnie lecz w v-kach jest ciut mocniejszy bass.
- v-ki sa robione w chinach a v-ki w stanach.
Cos takeigo
Z kazdej opini uzytkownikow soniaczy kazdy mowil mi ze woli v-ki
Patrzac na strone Sony to wogole tam nie ma z-ek'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Sam posiadam V-700 ale nikomu ich nie polecam.Dźwięk jest na wysokim poziomie ale plastiki to totalna porażka.Trzeba na nie uważać jak na małe dziecko dosłownie ![]()

dla mnie te senki wygrywaja, kiedys moze sobie kupie
bo mam 2 szt. hd 202 ale w jednych prawa sluchawka przestala grac, dalem do serwisu to koncowka kabla byla przyczyna ale naprawili, a tak ogolnie hd202 sa b.,dobre

Nawet nic nie mow
Kupielm 212pro a obok wlasnie one lezaly i hd555.... do dzis nie rozumiem po kiego huja ja je wzialem.
skarabeusz :
Gracjer :
sd :
Nie znam się a również chcę kupić. Czy ktoś może mi powiedzieć różnicę między
Sony MDR-V 700 a SONY MDR-Z 700 ?Jezeli porownac sony 700 do innych sluchawek w tej klasie to sony szybka pekaja.
a co do roznicy:
- róznią się napisem,
- koncówka w v-kach jest duzo wieksza (minijack ma wiekszą obudowę) dodatkowo znajduje sie na nim napis sony (na plastiku od koncówki), koncówka ma gwincik na przejsciówkę, czyli przejsciówka jest wkrecana,
- jezeli chodzi o dzwiek to nie ma znaczącej różnicy słuchawki grają podobnie lecz w v-kach jest ciut mocniejszy bass.
Cos takeigo
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkownikówSam posiadam V-700 ale nikomu ich nie polecam.DźwiÄ™k jest na wysokim poziomie ale plastiki to totalna porażka.Trzeba na nie uważać jak na maÅ‚e dziecko dosÅ‚ownie
Dowiedziałem się od kumpla, że zasadnicza różnica jest taka, że z-ki są produkowane na rynek azjatycki. a v-ki na zachodni i europejski. Czyli można zaryzykować i wziąć "made in china" ale chuj wi na co się wtedy trafi.
Podjąłem decyzję
Biorę model niżej, tj v-500 ![]()
Miałem na głowie oba modele i nie odczułem specjalnej różnicy dźwięku
v-500 mi nawet bardziej przypasowły ![]()
Dzięki wielkie za info i pomoc! ![]()

sd :
skarabeusz :
Gracjer :
Jezeli porownac sony 700 do innych sluchawek w tej klasie to sony szybka pekaja.
a co do roznicy:
- róznią się napisem,
Cos takeigo
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkownikówSam posiadam V-700 ale nikomu ich nie polecam.DźwiÄ™k jest na wysokim poziomie ale plastiki to totalna porażka.Trzeba na nie uważać jak na maÅ‚e dziecko dosÅ‚ownie
Dowiedziałem się od kumpla, że zasadnicza różnica jest taka, że z-ki są produkowane na rynek azjatycki. a v-ki na zachodni i europejski. Czyli można zaryzykować i wziąć "made in china" ale chuj wi na co się wtedy trafi.
Podjąłem decyzjęBiorę model niżej, tj v-500
Miałem na głowie oba modele i nie odczułem specjalnej różnicy dźwiękuv-500 mi nawet bardziej przypasowły
Dzięki wielkie za info i pomoc!
Powodzenia i zeby tobie sie nie polamaly jak zalozysz je 1 raz na glowe:)
i przepraszam za blad w mojej wypowiedzi
"- v-ki sa robione w chinach a v-ki w stanach."
mialo byc
- z-ki sa robione w chinach a v-ki w stanach. ![]()

co mowicie
o takich
AKG to ok?
bo ogolnie czaje sie na takie '
mam na nie fundusz przeznaczony ale moze kupic tansze ?? hmmm
To sobie kup : '
Jak koniecznie z tych "kurduplowatych" to HD25.
AKG only do bedroom DJ'ingu , a technicsy - hmm po 5h zabawy za deckami zaczeły mnie strasznie boleć uszy , a o słuchaniu tracków , czy setów przy kompie nie ma mowy - te słuchy chamskim środkiem napierdalają i bez wcześniejszej korekty na jakimś EQ nie tykać ;-)

jakby ktos chcial to mam do sprzedania sennheisery hd 215 za 200zl ![]()
Jakie byście polecili słuchawki do 150 zł takie które nie meczą ? czytałem troszkę tematu i zastanawiam sie nad senkami HD 202 czy moze moge dostac cos lepszego za tą kasę ?
Ostatnio edytowany przez Wojtek (2008-02-10 16:55:15)

Wojtek :
Jakie byście polecili słuchawki do 150 zł ? czytałem troszkę tematu i zastanawiam sie nad senkami HD 202 czy moze moge dostac cos lepszego za tą kasę ?
senki są bardzo dobre co do hd202 nie wypowiem się bo nie miałem z nimi styczności, ale osobiście posiadam hd205 i jestem bardzo zadowolony cena coś ok 170zł
Górnik :
Polecam sennheisery, kazdy model, mam hd 202, i hd 25, 202-do sluchania muzyczki na playerze-doskonale, hd 25 do grania -wysmienite
Mowisz o tych HD 25 za 420 czy za 770? ceny z Djshop.pl, wlasnie zastanawiam sie nad kupnem tych tanszych....

Grambit :
Górnik :
Polecam sennheisery, kazdy model, mam hd 202, i hd 25, 202-do sluchania muzyczki na playerze-doskonale, hd 25 do grania -wysmienite
Mowisz o tych HD 25 za 420 czy za 770? ceny z Djshop.pl, wlasnie zastanawiam sie nad kupnem tych tanszych....
a nie lepiej dolozycz 80 zl i' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników te kupic?
Antonio :
Grambit :
Górnik :
a nie lepiej dolozycz 80 zl i' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników te kupic?
nie warto kupować ani tych techów ,ani Senków HD25 SP ...
Maq :
Antonio :
Grambit :
nie warto kupować ani tych techów ,ani Senków HD25 SP ...
mowie o tych za 770, dla mnie bomba, chociaz lekko srodek jest przeklamany, jesli chodzi o izolacje i wygode, sa swietne, mialem na uszach technicsy za 8 stow(nie pamietam jakie), o wiele lepiej czulem sie w hd25
poza tym, proponuje swprowadzic spobie je np. z niemiec, ja zaplacilem 160 euro-ok 540 zl
Ostatnio edytowany przez Górnik (2008-02-25 15:23:28)
dropski :
w tej cenie to juz chyba najlepiej hd 280 wziac
hmm myÅ›le, że warto spróbować z tym :' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników , a jak nie to wlasnie hd280pro (polecam każdemu
) , a jak nie pasi wygląd to sorx - trzeba doplacić do normalnych HD25
Maq :
dropski :
w tej cenie to juz chyba najlepiej hd 280 wziac
hmm myÅ›le, że warto spróbować z tym :' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników , a jak nie to wlasnie hd280pro (polecam każdemu :) ) , a jak nie pasi wyglÄ…d to sorx - trzeba doplacić do normalnych HD25
faktycznie zapomnialem o ultrasonach, grałem z nich dosyc długo, bardzo fajne słuchawy, prosta konstrukcja, zakrywające uszy i ładne brzmienie
Ale na tej fotce ze sklepu jest wersja PRO a ona kosztuje ponad 600, zwykła wersja rózni sie dlikatnie wygladem ale nie o wyglad tutaj raczej idzie
Ostatnio edytowany przez dropski (2008-02-25 15:32:50)

Cena bardzo kusząca.Ale mam wątpliwości co do oryginalności ![]()
Ostatnio edytowany przez skarabeusz (2008-03-09 01:03:06)

skarabeusz :
http://allegro.pl/item319846282_sony_mdr_v700_dwa_tygodnie_promocji.html
Cena bardzo kusząca.Ale mam wątpliwości co do oryginalności
przy zakupie moich tez widzialem ta aukcje ale cos mi tez nie pasowalo i wzialem sennheiser hd 215 i jak narazie jestem zajesbicie zadowolony ![]()