Jak ta lista to spotkanie to bede
Mam pytanko z innej beczki - moze akurat ktośsie orientuje bo ja pierwsze słysze...
Organizuje przejazd autokarem, jedzie nas 67 osób i dzis właściciel firmy mówi mi ze ja musze zgłosić na policji że organizuje przejazd na imprezę masową bo inaczej on może potem dostać jakąś grzywne.
Serio jest jakiśtaki obowiązek? Kurwa organizowałem takich wyjazów w huj od 6 lat i pierwsze słysze o czymś takim
mospin :
linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Mam pytanko z innej beczki - moze akurat ktośsie orientuje bo ja pierwsze słysze...
Organizuje przejazd autokarem, jedzie nas 67 osób i dzis właściciel firmy mówi mi ze ja musze zgłosić na policji że organizuje przejazd na imprezę masową bo inaczej on może potem dostać jakąś grzywne.
Serio jest jakiśtaki obowiązek? Kurwa organizowałem takich wyjazów w huj od 6 lat i pierwsze słysze o czymś takim
zadzwoń na 997 i zapytaj
od czego tam siedza?
pracuje w branży już długo, ale pierwszy raz słyszę, ze trzeba zgłosić wyjazd
owszem zgłasza się autokary do kontroli dla dzieciaków, zgłasza się organizacje imprezy masowej, ale o wyjeździe nigdy nie słyszałam
No też właśnie tak samo mnie zdziwko jebło...
Dzwoniłem już do 2 znajomych policjantów i oni też gały postawili tylko...
No popierdoliło sie coś gościowi chyba...
chyba pomylilo mu sie z impreza masowa sportowa
może chce żeby autokar był "czysty"
zgłaszając jest duże prawdopodobieństwo, że będzie trzepanko
maro :
zgłaszając jest duże prawdopodobieństwo, że będzie trzepanko
Nom może być dlatego przed wyjazdem na myjkę i unikać kałuż
Ostatnio edytowany przez MysticMan (2012-11-09 14:10:55)
foty z placu budowy w Spodku:'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Juz w Katowicach : ) before czas zaczac
gutek81 :
butcher :
Pytanie do "miejscowych" - jakieś strzeżone parkingi w okolicach spodka?
Chodziło mi bardziej o takie na których będą jakieś wolne miejsca, bo jak się domyślam na tych parkingach może być z tym ciężko (?)
butcher :
gutek81 :
butcher :
Chodziło mi bardziej o takie na których będą jakieś wolne miejsca, bo jak się domyślam na tych parkingach może być z tym ciężko (?)
wiesz, jak masz zamiar przyjechać o 23 to w okolicach spodka wszedzie będzie ciężko, na strzezonych i na niestrzeżonych
butcher :
gutek81 :
butcher :
obok slaskich zakladow naukowych na sokolskiej - za ing bankiem
mospin :
maro :
zgłaszając jest duże prawdopodobieństwo, że będzie trzepankoMaro my zawsze na czyściocha lecimy
![]()
![]()
to nie macie się czego bać
Takie zgłoszenia z peselami i nr. Dowodów muszą mieć kibice jadący na wyjazd
Misiu :
a mnie nie bedzie drugi rok z rzedu
bawta sie jak zawsze ... sory Panie Vego, nat dys tajm
j.w.
mospin :
linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Z tego co ja wiem to zgłoszenie przejazdu grupy zorganizowanej jest konieczne tylko w przypadkach jesli organizator stara się o eskortę - tzw grupa podwyższonego ryzyka (np kibice), lub stara się o kontrolę techniczną pojazdu przed wyjazdem (np dzieci), lub o kontrole samej grupy.
zakładam, że żadną z tych opcji nie jestes zainteresowany więc raczej nie musisz sie specjalnie obawiać... no chyba że właściciel pojazdu się uprze i odstąpi od realizacji usługi - ma takie prawo (może to uzasadnić zwykła obawą o stan pojazdu lub swojego zdrowia ) takie historie tez słyszałem.
Ogólnie rzecz ujmując wszystkie kwestie organizacyjne ustalacie między sobą - żadna dodatkowa instytucja nie jest Wam potrzebna.
Nom i goł hom + One liter łiski plissss. cza przygotować organizm na najgorsze. a jutro o 10 wyjazd, przewidywany dojazd do Katowic 14-15 jak coś potrza to walić na tel.
P.S. Jakiś beeeeeeeefor się kroi blisko Spotka ekipy z GSZ? Jak tak to do kogo podbijać żeby się spotkać?
Może mi ktoś objaśnić jak pieszo dostać się z dworca pks do spodka? Patrzę na mapę i głupieję, na foto satelitarnych brakuje chodników
Idź za tłumem