Wojtek :
Rascal :
Ja teraz sie zdecydowalem na RHP-10, nie zaluje wyboru
nie wiem jak grajÄ… ale wyglÄ…dajÄ… szkaradnie
Ja tam przy wyborze sprzetu elektronicznego raczej nie patrze na wyglad
, ale swoja droga na zdjeciach mi sie tez nie podobały, jednak w rzeczywistosci sa duzo mniejsze i bardziej zgrabne.. no i dobrze tłumią.

Dastin :
BzdurÄ… jest produkowac na monitorach studyjnych Alesis M1 Mk2
pozdro!
yyy..dlaczego? Sam mam takie monitory i sÄ… good ![]()

dropski :
Dastin :
Stardust :
Beyer Dynamic DT 770 Pro
Zajebiste słuchawy do produkcji!
Fajnie słychać w nich przestrzeń - polecam;)wg mnie produkowanie na sluchawach to bzdura, monitory studyjne sa od tego :F
dropski dlaczego tak sadzisz? ![]()
Dastin :
dropski :
Dastin :
Zajebiste słuchawy do produkcji!
Fajnie słychać w nich przestrzeń - polecam;)wg mnie produkowanie na sluchawach to bzdura, monitory studyjne sa od tego :F
Hmm Beyer dynamic to słuchawki typowo studyjne więc chyba są po to stworzone. Poza tym fajnie jest robić na tym i na tym. Załóżmy robisz sobie zarys projektu na słuchawkach (btw wydaje mi sie ze lepiej dopracujesz detale ) a potem mix robisz na monitorach. Gdy na słuchawkach i na monitorach uzyskujesz podobny rezultat to znaczy ,że znasz swoje odsłuchy.Podobna sprawa jest z używaniem 2 par monitorów. Tyle , że dochodzi jeszcze akustyka pomieszczenia. Jeśli nie masz środków na przygotowanie sobie pomieszczenia odpowiednio , tańszym i efektywniejszym sposobem wg mnie jest używanie słuchawek.
Przed zakupem Beyer Dynamic używałem do produkcji djskich TEchnics RP DH 1200 i to było bzdurą ale byłem zmuszony do używania ich ze względu na chujowych sąsiadów i monitory mogłem odpalać sporadycznie tylko do "sprawdzenia" jak wyszedł mi projekt jaki zrobiłem na tych słuchawach technicsa. Przez co nauczyłem sie jak one przekłamują podbijająć środek. Większosć z rzeczy które wydałem w tym roku były robione właśnie na RPDH1200 (m.in. remix Endeavour Siasi supportowany przez Umka) Grunt to sobie radzić z tym co sie ma. Pamiętaj , że niektórzy nie mają warunków bądź też pieniędzy na sensowne monitory studyjne i w tym wypadku słuchawki są lepszą opcją.
pozdro!
dobrze prawi chlopak, 100% racji

LSDj :
http://allegro.pl/czarne-sluchawki-z-smycza-do-mp3-mp4-minijack3-5-i1371628176.html
polecam
ten guzik na dole przy słuchawkach to jest pewnie jakiś mikser?? ehheheh
ADHD 1986 SC :
LSDj :
http://allegro.pl/czarne-sluchawki-z-smycza-do-mp3-mp4-minijack3-5-i1371628176.html
polecamten guzik na dole przy słuchawkach to jest pewnie jakiś mikser?? ehheheh
Ty sie kurwa smiejesz a nie wiesz ilu chinczykow zginelo przy tworzeniu tych sluchawek ilu bylo torturowanych, ilu nie dostalo swojej miski ryzu. Pomysl o tym kolego!

n3rv :
ADHD 1986 SC :
LSDj :
polecamten guzik na dole przy słuchawkach to jest pewnie jakiś mikser?? ehheheh
Ty sie kurwa smiejesz a nie wiesz ilu chinczykow zginelo przy tworzeniu tych sluchawek ilu bylo torturowanych, ilu nie dostalo swojej miski ryzu. Pomysl o tym kolego!
no no , głodne dzieci pewnie je składały a pod stołem gryzły się dwa psy hehehe
my tu się śmiejemy ale taka prawda ...

'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
ktoś miał do czynienia z tą marką?
Wavejumper :
Dastin :
pozdro!yyy..dlaczego? Sam mam takie monitory i sÄ… good
Też tak myślałem jak miałem z nimi do czynienia pierwszy raz... ![]()
No nie oszukujmy sie , za tą cene nie kupisz pożądnych głośników co dopiero mówić o monitorach. Nie są to kiepskie monitory jak na początek ale gdy usłyszysz coś grającego lepiej stwierdzisz jaką "kupą" one są
Mało przestrzeni mało mocy a poza tym bas reflex jest spierdolony i przy niektórych dolnych częstotliwościach głośnik "dodaje" od siebie co jest największą wadą tego modelu jak dla mnie. Miałem z nimi do czynienia jakis czas i poprostu nie polecam zwłaszcza do elektroniki. Jeśli mixujesz jakies instrumenty akustyczne , live bandy to jeszcze mogą dać rade ale jeśli chcesz robić techno to lepiej dozbierać kasy na cos lepszego
takie moje zdanie na ich temat
Witam serdecznie ![]()
poszukuje sluchaweczek do 400 zl do grajcowania.
jak narazie moja uwage przykuly:
Shure SRH750DJ
Allen&Heath XD-40
Beyerdynamic DJX-1
a wy mozecie cos mi doradzic?
z gory dziekuje za pomoc ![]()

k_mill :
http://skylark.com.pl/producent/wesc/
ktoś miał do czynienia z tą marką?
mam od nich bluze.jest fajna. hahah ![]()

Dave Haco :
Witam serdecznie
Shure SRH750DJ
Allen&Heath XD-40
Beyerdynamic DJX-1
z gory dziekuje za pomoc
'
troche ponad budzet, ale sam uzywam i warto.

![]()

Marceli aka speedy :
Dave Haco :
Witam serdecznie
Shure SRH750DJ
Allen&Heath XD-40
Beyerdynamic DJX-1
z gory dziekuje za pomoc'
troche ponad budzet, ale sam uzywam i warto.
doloz 250 i hup se hd25
ktos moze sie fachowo wypowiedziec???
Mial Ktos z Was stycznosc z tymi sluchawkami:
Panasonic HJE120E
wlasnie padl mi kabel w creativach ep630 i zdecydowanie nie chce ich juz, a to ze wzgledu na slaby srodek i dosc mocny bas
w sumie zastanawiam sie jeszcze nad sony ex10
i prosze nie proponowac mi zadnych studyjnych, hifi bo takie posiadam i jestem zadowolony
interesuja mnie zwykle do mp3 do 40 zl ![]()
dzieki,pozdrawiam

mam do opchnięcia Logitech G35 7.1
zajebiście grają ![]()