Moby juz byl na Openerze, dawac kogos nowego ![]()

Już 5 marca ogłosimy pierwszych artystów trzeciej edycji krakowskiego festiwalu Selector! Słuchajcie radiowej Trójki o 13.00

The Future Sound Of London, 808 State, The Art Of Noise ,

czeski :
też chce być elo
wklejając łysego typa niestety nie będziesz elo ![]()
k_mill :
czeski :
też chce być elo
wklejając łysego typa niestety nie będziesz elo
fuck. pomyliłem jpg. miał to być organizator który zapomniał o festiwalu [*]
i moja propozycja' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników

to ja poprosze o Daft Punk ![]()

Susanna :
Hubertus :
Prodigy
i Daft Punk
i Extrawelt dawno nie słyszałam
no ja też bym chciał daft punków chociasz ten ostatni album jest słabiutki

JAMES HOLDEN LUB KOGOÅš Z BORDER COMMUNITY !!!!!!

Interfusion :
to ja poprosze o Daft Punk
a widziałeś jakiś ich koncert po 2008 roku?
Niestety szansa na trase w tym roku jest właściwie zerowa...

k_mill :
Interfusion :
to ja poprosze o Daft Punk
a widziałeś jakiś ich koncert po 2008 roku?
![]()
Niestety szansa na trase w tym roku jest właściwie zerowa...
niestety nie, no ,ale można pomarzyć ![]()

Pierwszy potwierdzony artysta:
La Roux
nie tego się spodziewałem...

La Roux na Burn Selector Festival!
La Roux jest pierwszą ogłoszoną gwiazdą na nadchodzącej, trzeciej edycji Burn Selector Festival.
Festival odbędzie się w dniach 3-4 czerwca 2011 na krakowskich Błoniach.
„Dzisiaj prezentujemy pierwszego, a jutro kolejnych szeÅ›ciu artystów trzeciej edycji Selector Festival. Z wielkÄ… przyjemnoÅ›ciÄ… pragniemy ogÅ‚osić, że pierwszÄ… gwiazdÄ…, która pojawi siÄ™ na krakowskich bÅ‚oniach jest jedno z najwiÄ™kszych odkryć i nadziei ostatnich lat w muzyce elektronicznej, zdobywcy tegorocznej nagrody Grammy za najlepszy album elektroniczny - La Roux! I co jeszcze bardziej cieszy i wyróżnia Selector Festival to fakt, że jest to jak na razie ich jedyny, ogÅ‚oszony koncert w Europie.”
Mikołaj Ziólkowski, Alter Art
Elly Jackson ma 23 lata, krótkÄ…, rudÄ… fryzurkÄ™ i charyzmÄ™ uwidaczniajÄ…cÄ… siÄ™ w każdym jej teledysku, wywiadzie czy koncercie. Debiutancka pÅ‚yta, wydana latem 2009 roku, przyniosÅ‚a La Roux ogromnÄ… popularność, wiele nominacji i nagród, w tym ostatniÄ… i bodaj najważniejszÄ… – Grammy za najlepszy album z muzykÄ… elektronicznÄ…. Artystka tuż po jej otrzymaniu napisaÅ‚a na swoim twitterze „My happiest weekend ever".
O La Roux zwykło się myśleć jako o projekcie Elly Jackson. Tymczasem, nie dość, że jest to duet, to podczas koncertów wspomagany jest też przez dodatkowych muzyków. Nie ulega jednak wątpliwości, że pierwszoplanowe role grają tu zdecydowanie Elly i Ben Langmaid. Ich znakiem rozpoznawczym są twarde syntezatorowe, nawiązujące do lat 80-tych brzmienia połączone z tanecznym rytmem. To ich pierwszy koncert w Polsce i póki co jedyny ogłoszony w Europie.
Elly i Ben rozpoczÄ™li współpracÄ™ w 2006 r. Ich pierwszym wspólnym projektem byÅ‚ Automan, w którym tworzyli szeroko pojÄ™tÄ… muzykÄ™ akustycznÄ…. Z czasem ich fascynacje muzyczne wzięły nad nimi górÄ™ i w ten sposób narodziÅ‚ siÄ™ duet La Roux. Ich debiutancki singiel "Quicksand", zostaÅ‚ wydany przez francuskÄ… wytwórniÄ™ Kitsune, jesieniÄ… 2008 r. i zdobyÅ‚ uznanie BBC oraz The Guardian. W 2009 roku La Roux ruszyÅ‚a w trasÄ™ koncertowÄ… z Lily Allen. Wtedy też powstaÅ‚ kolejny singiel, "In for the Kill", który zadebiutowaÅ‚ na 11 miejscu brytyjskiej listy przebojów. Kilka miesiÄ™cy później pojawiÅ‚ siÄ™ nowy singiel "Bulletproof" i z miejsca staÅ‚ siÄ™ numerem jeden na liÅ›cie przebojów, dokÅ‚adnie tydzieÅ„ przed wydaniem debiutanckiej pÅ‚yty nazwanej po prostu „La Roux”. Muzyczny Å›wiat niemalże oszalaÅ‚, a album dotarÅ‚ do drugiej pozycji na liÅ›cie sprzedaży w Wielkiej Brytanii. Prasa branżowa huczaÅ‚a, że La Roux to wielka nadzieja Å›wiatowego rynku muzycznego. Muzycy zebrali zaszczytne laury w kategorii Najlepszy Debiut 2009 Roku oraz Objawienie Muzyczne. Ponadto ich pierwszy longplay zdobyÅ‚ nominacjÄ™ do Mercury Prize.
Obecnie trwajÄ… prace nad nowym wydawnictwem La Roux. Jak zapowiada duet, nie bÄ™dzie to jednak replika debiutanckiego krążka, znajdÄ… siÄ™ tam utwory bardziej w klimacie disco, niż synth-pop i elektro. „Na pewno nie bÄ™dÄ™ chciaÅ‚a zrobić mainstreamowego albumu. WrÄ™cz przeciwnie, bÄ™dziemy siÄ™ strać nagrać coÅ› bardziej wymagajÄ…cego” stwierdziÅ‚a w jednym z ostatnich wywiadów Elly.
info za: Klub Alter Art

Wojtek :
dropski :
bez pierdolniecia

pieprzyć to, jutro będzie pierdolnięcie. Cieszy że SF wreszcie dorobił się sponsora z prawdziwego zdarzenia, a rudzielec nie jest w gruncie rzeczy taki zły ![]()

Słyszałem, że na żywo tak sobie, ja lubię parę ich kawałków. Za to moja kobita się na maksa ucieszyła ![]()
Może jutro będzie coś bardziej dla mnie.

Grzechas :
Wojtek :
dropski :
bez pierdolniecia