linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
26 września zaczynamy nowy sezon bookingowy w 2.0! Specjalnie z tej okazji wyjątkowy i nieprzewidywalny gość, który kocha długie granie równie mocno jak my. Panie i Panowie przed Wami jeden z najzdolniejszy rudzielców berlińskiej sceny techno - RØDHÅD. Właściciel Dystopian Rec., wytwórni, która pierwsza doceniła twórczość m.in. Recondite.
"38" w zestawieniu top DJ's według Resident Advisor. Jego sety to kwintesencja najpiękniejszego, wysublimowanego techno, potrafi w nich zaskakiwać publiczność chociażby odsłaniając wytatuowany tors
RØDHÅD (Dystopian / Token / Semantica - DE)
Ma na imię Mike. Urodził się w 1984 r. w Berlinie, gdzie mieszka do dziś. I to właściwie tyle, co wiadomo na temat jego życia osobistego, gdyż z typową dla techno manierą anonimowości woli skupiać wszelką uwagę na prezentowanej muzyce niż na własnej osobie.
Jest bardzo dobrym producentem. W 2012 r. ukazał się jego remiks dla hiszpańskiej wytwórni Semantica i dwie EP-ki wydane we własnej wytwórni Dystopian, prowadzonej wraz z kolegami, z którymi w Berlinie współorganizuje także cykl imprezowy o takiej samej nazwie. W tym roku światło dzienne ujrzała płyta — „Spomeniks E.P.”, wydana nakładem belgijskiego Tokena. Niewtajemniczonym warto wspomnieć, iż trudno o bardziej nonkonformistyczną postawę względem wydawania muzyki elektronicznej niż wspomniane Semantica i Token.
Rødhåd zdecydowanie zachowuje zasadę „jakość ponad ilość”, choć możemy być pewni, że jego dyskografia niebawem powiększy się o kolejne pozycje.
„Rudzielec” jest jednak przede wszystkim DJ-em i to potwornie dobrym. Występuje w berlińskich klubach od 10 lat, choć jak sam przyznaje, graniem „na poważnie” zajmuje się od 2006 r. Jego styl to serwowanie hipnotycznych setów o głębokiej tonacji i mroczniejszym, melancholijnym zabarwieniu, które nawet po wielu godzinach nie tracą swojego narracyjnego charakteru. Dodajmy, że Rødhåd ma skłonności do muzycznych maratonów. Mowa tu o jego legendarnych, 8–10 godzinnych (sic!) występach w Berghainie. Świetna selekcja, wybitne umiejętności techniczne, jak i wyczucie, z jakim prowadzi sety sprawiły, że jest obecnie jednym z najbardziej rozchwytywanych europejskich DJ-ów, zapraszanych w najdalsze zakątki Świata (USA, Japonia, Australia). Jest również najlepszym dowodem na to, że bycie DJ-em to coś więcej niż umiejętność „klejenia” bitów. ( za inf. Sfinks )
SETY: '
INFO: '
'
PROZAK 2.0 pres.
RØDHÅD / Dystopian / De / Berlin'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw'
SIN/ Analogen'
Bednarski
Deas & Meg
TICKETS:
25 / 30 PLN (limited quantity)'
FALL / WINTER 2014 PROMO VIDEO'
----------------------------------------
FRIDAY, SEPTEMBER 26th
PROZAK 2.0 CLUB
DOMINIKAŃSKI SQUARE 6 / CRACOW / PL
dziś BR z Rudym' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
dzieki uprzejmosci Meg za niedlugo u nas konkurs z dwoma wejsciowkami
meg_cocaine :
dziś BR z Rudym' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
ale daje !
Dzię dobry, czy ktoś ciśnie z Trójmiasta/Północy?
ja się wybieram, ale jeszcze nie wiem jak
Nowy Sącz licznie przybędzie
Pioti :
Dzię dobry, czy ktoś ciśnie z Trójmiasta/Północy?
Toć był u nas przecież
Jeden z lepszych setów w Sfinie imo.
Tak, jak na razie najlepsza biba w Świni 2k14. Dlatego cisnę poprzecinać powietrze maczetami.
żebyś sie nie zdziwił z tymi maczetami zwłaszcza przed niedzielnymi derbami..
no ten weekend w Krakowie wyjątkowo udany będzie drogie bilety w porównaniu do Sfinksa
Susanna :
no ten weekend w Krakowie wyjątkowo udany będzie
drogie bilety w porównaniu do Sfinksa
ale my cen biletów nie bierzemy z kosmosu
1. to było rok temu - nie było zestawienia TOP 2013 RA w momencie dogrywania kontraktu ( identyczna sytuację mieliśmy wówczas z Recondite i udało sie go zrobic jeszcze przed wielkim boom )
2. Swinia pomieści więcej osób niz Prosiak
do zo jutro
Susanna :
ja bym Suska cen biletów sie raczej nie czepiał bo 30 za Rod'a to jak splunąć bardziej bym ponarzekał na dalej chujowe nagłośnienie
mam bilet za 25 zł do opylenia, ktoś coś?
Łazan :
Susanna :
ja bym Suska cen biletów sie raczej nie czepiał bo 30 za Rod'a to jak splunąć
bardziej bym ponarzekał na dalej chujowe nagłośnienie
dla mnie ono nie jest chujowe, sorry ale na f1 ( kt. może by cię zadowoliło ) nas nie stać
jeszcze ...
meg_cocaine :
Łazan :
Susanna :
dla mnie ono nie jest chujowe, sorry ale na f1 ( kt. może by cię zadowoliło ) nas nie stać
jeszcze ...
życzę...
meg_cocaine :
Łazan :
Susanna :
jeszcze ...
nagłośnienie dupy nie urywa ale bookingi robisz pierwsza klasa
Czes_ki :
meg_cocaine :
Łazan :
ja bym Suska cen biletów sie raczej nie czepiał bo 30 za Rod'a to jak splunąćbardziej bym ponarzekał na dalej chujowe nagłośnienie
jeszcze ...nagłośnienie dupy nie urywa ale bookingi robisz pierwsza klasa
i tu się zgadzam
Łazan :
Czes_ki :
meg_cocaine :
jeszcze ...nagłośnienie dupy nie urywa ale bookingi robisz pierwsza klasa
i tu się zgadzam
choć tyle ... kamień z serca
do zo!
i jak tam rudy?
Colmi :
i jak tam rudy?
3 x M
Mroczno, Mocno, Mistrzowsko
można było dostać na głowę od jego grania
Jedyne do czego można się doczepić to fakt, iż wszystko w stylistyce techno, brakowało trochę spokojniejszych wstawek jak na dość długi set. No ale to już taki styl grania.
Sposób w jaki rudy wrzucił The bells to był jakiś kosmos wielu grywa ten wałek ale rudy zrobił to najlepiej.
Nagłośnienie dało rady całkiem nieźle. Ludzi dość dużo, ale nie można powiedzieć że ciasno. Tak w sam raz.
W Berlinie w sobotę, a właściwie w niedzielę rano w /about blank cisnął całkiem, całkiem
lokalowi prozak 2.0 nalezy pogratulowac faktu iż sprzedają komuś bilety 2 tygodnie wczesniej po czym cycaty strażnik teksasu (potocznie zwany selekcjonerką) nie wpuszcza kogoś do lokalu tylko dlatego że jej się nie spodobał (sic!) ... gościa z żoną.