Line-Up:
2 lipca: The Black Keys, Interpol, Foster The People, Metronomy, Haim, Earl Sweatshirt, Jamie xx
3 lipca: Pearl Jam, MGMT, Rudimental, Afghan Whigs, Darkside, MØ, Maya Jane Coles, Jagwar Ma, Kuroma
4 lipca: Jack White, Lykke Li, Foals, Chromeo, Ben Howard, Banks, Wild Beasts, Royal Blood, Tourist
5 lipca: Faith No More, Phoenix, Bastille, Daughter, The Horrors, Pusha T, Warpaint, Julio Bashmore
CENY BILETÓW:
Karnet 4 dni - 550 PLN
Karnet 4 dni z polem namiotowym - 550 PLN + 80 PLN - 630 PLN
Karnet weekendowy 2 dni (piątek, sobota) - 350 PLN
Bilety jednodniowe - 207 PLN
W tym roku ma być ponoć więcej elektroniki zagranicznej.
Ostatnio edytowany przez nosmile (2014-06-11 23:00:43)
Wojtek :
tegoż
dlaczegoż?
-ceny karnetów
-(chyba nadal) brak sponsora strategicznego
-coraz mniejsza popularność festiwalu (co też pewnie wyczuł heineken)
+ w mym mniemaniu > słabiej ze składem (chociaż wiem jeszcze to nie koniec) > konkurencja festiwalowa się wyrobiła (orange, tauron, audioriver, off) > przez co pokolenie hajnekena "wymiera""wyprowadza się"> obawiam się ze to wszystko może być jednak poważnym ciosem dla alterart
Wojtek :
-ceny karnetów
+ w mym mniemaniu > słabiej ze składem (chociaż wiem jeszcze to nie koniec) > konkurencja festiwalowa się wyrobiła (orange, tauron, audioriver, off) > przez co pokolenie hajnekena "wymiera""wyprowadza się"> obawiam się ze to wszystko może być jednak poważnym ciosem dla alterart
Wg. mnie bardzo się mylisz. Ten festiwal z roku na rok rośnie w siłę. Świadczyć może o tym dodanie teatrów i bardzo duże zainteresowanie tym tematem. Frekwencja rok temu dopisała. Pearl Jam dwa festiwale w Europie, w tym open'er(choć nie moje klimaty). Myślę, a także mam nadzieję że ten festiwal jeszcze nas pozytywnie zaskoczy np. ogłoszeniami kolejnych wykonawców...
Od dawna już słyszę, że Open'er się skończył i umiera, i jakoś ciągle tego nie widzę, jak tam zaglądam
W tym roku dla mnie póki co The Black Keys, Darkside, Phoenix, Daughter, Julio Bashmore, trochę Foals. Liczę, że ci zagraniczni didżeje na Beat Stage to nie będzie jeden dziennie, ale nawet jeśli będzie, to jeśli jakości Bashmore'a (choć chętnie z innych klimatów), to wchodzę w to.
A wybrać się pewnie wybiorę, zobaczymy co jeszcze ogłoszą. Moje drugie pół ma jeszcze parę innych nazw dla siebie, więc zapewne jak co roku wpadniemy
+TOURIST
+AFGHAN WHIGS
+EARL SWEATSHIRT
+METRONOMY
Wojtek :
-ceny karnetów
... pokolenie heinekena wymiera ? haha a co to jest piwo regionalne
?
"heniek" byłe przez jakiśczas związany wizerunkiem z tą imprezą,ale nie dlatego bo podoba mu sie gdynia tylko by łączyć muzyke z produktem . Widocznie cała kasa jaka poszła z kieszeni holenderskiego czy polskiego( zwał jak zwał ) inwestora nie miała do końca przełożenia na sprzedaż"
posłuchaj czasem polskiego radia trójka ,a dowiesz sie czegoś wiecej nt tej i innych imprez
pozdr
stowinski :
Wojtek :
-ceny karnetów
+ w mym mniemaniu > słabiej ze składem (chociaż wiem jeszcze to nie koniec) > konkurencja festiwalowa się wyrobiła (orange, tauron, audioriver, off) > przez co pokolenie hajnekena "wymiera""wyprowadza się"> obawiam się ze to wszystko może być jednak poważnym ciosem dla alterart... pokolenie heinekena wymiera ?
haha a co to jest piwo regionalne
?
"heniek" byłe przez jakiśczas związany wizerunkiem z tą imprezą,ale nie dlatego bo podoba mu sie gdynia tylko by łączyć muzyke z produktem . Widocznie cała kasa jaka poszła z kieszeni holenderskiego czy polskiego( zwał jak zwał ) inwestora nie miała do końca przełożenia na sprzedaż"
posłuchaj czasem polskiego radia trójka ,a dowiesz sie czegoś wiecej nt tej i innych imprez
pozdr
być może obecnie nie warto już wspierać dużych festiwali a lepiej zdecydować się na inwestycje w imprezy klubowe
Nie powiedzialbym ze nie oplaca sie.
Moze tak jak zostalo poruszone powyzej Open.air ma lub mial swoje epicentrum sukcesu i wiecej nie sciagnie wiecej ludzi.Wiec jesli juz mowa o sprzedazy (czyt. Zarobienie kasy)wiecej nie zarobi sponsor,a koszty z roku na rok sa wieksze.
Byc moze skupienie sie na nowych obecujacych projektach jest czyms trafionym.Nowy projekt,nowy kontrakt,nowe mozliwosci - tutaj nizsze koszty.
Heniek jest przedewszystkim kojarzony z liga mistrzow,potem imprezy-James Bond :-):-)
tanie bilety jedziemy
+WILD BEASTS
+BANKS
+LYKKE LI
+ Jack White. Nie jest to może elektronika, ale jest to wielka postać w świecie muzyki. Ja się jaram! Tu jego nowy singel:
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Ostatnio edytowany przez nosmile (2014-04-02 20:00:26)
+ Maya Jane Coles
nosmile :
+ Maya Jane Coles
Zajebiście
Maya liczyłem, ze pojawisz się na audioriver
Dwóch stówek to nie zapłacę za bilet
i-vid :
nosmile :
+ Maya Jane Coles
Zajebiście
xseba :
Maya liczyłem, ze pojawisz się na audioriver
Dwóch stówek to nie zapłacę za bileti-vid :
nosmile :
+ Maya Jane Coles
Zajebiście
Chyba wszyscy widzieli ją na AR. W życiu bym nie przepuszczał że wystąpi na openerze. A jako że jadę na opka, to cieszę się podwójnie. Prawdopodobnie zagra po występie Darkside, ale na różnych scenach.
skład słaby, klimat elektroniki z najwyższej półki odszedl w zapomnienie a kiedys byl reprezentacyjna etykietka tego eventu, miejscowa jest słaba, jako osoba ktora byla na edycjach ktore odbywaly sie na skwerze kosciuszki w gdyni i potem zaliczyla to trawiaste lotnicho uwazam ze naprawde to byl strzal w kolano i zabójca klimatu (sic!), na dodatek ceny sa skandaliczne a teraz po odejciu heinekena z puli sponsorskiej to juz w ogole nie kumam tej kwoty przy tak malo intyeresujacym dla mnie line up-ie
zatem tez nie dziwie sie ze to juz nie jest heineken opener heheheheh
Wojtazz :
?
to dla Polek, które lubią bardzo opalonych i owłosionych panów
didabomba :
http://www.gumtree.pl/cp-bilety-na-koncert/gdynia/karnet-na-opener-w-zamian-za-noc-z-toba-w-namiocie-596037668
Ups... Za późno! Ta oferta była tak atrakcyjna, że jest już nieaktualna. Sprawdź inne podobne ogłoszenia w swojej okolicy
He he to co tam było dokładnie?
mospin :
didabomba :
http://www.gumtree.pl/cp-bilety-na-koncert/gdynia/karnet-na-opener-w-zamian-za-noc-z-toba-w-namiocie-596037668
Ups... Za późno! Ta oferta była tak atrakcyjna, że jest już nieaktualna. Sprawdź inne podobne ogłoszenia w swojej okolicy
He he to co tam było dokładnie?
laska nie miała kasy na karnet i zaoferowała swoje dziewictwo komuś kto jej postawi bilet tak w skrócie