Już 3 października Warszawę odwiedzą dwie ikony współczesnego techno - Ben Klock i DVS1. To wyjątkowe wydarzenie będzie częścią specjalnej trasy Klockworks obejmującej jedynie Berlin, Londyn, Lyon, Barcelonę, Amsterdam i Warszawę.
Klockworks - to jedna z najgorętszych wytwórni ostatnich lat. Dowodzona przez Bena Klocka oficyna zaskakuje zarówno brzmieniem jak i doborem artystów i jest dobrze znana każdemu, kto choć raz miał okazję zetknąć się z muzyką elektroniczną!
Dodatkową atrakcją będą instalacje video przygotowane przez Heleen Blanken - holenderską VJ’kę, której niepokojące, lecz atrakcyjne wizje mrocznej strony natury rozświetlą 1500m2 w niespodziewany sposób!
Ben Klock jest rezydentem legendarnego klubu Berghain i jedną z największych gwiazd wytwórni Ostgut Ton. W ciągu ostatnich kilku lat stał się jedną z najbardziej rozpoznawanych postaci w branży. Mistrz mocnych i hipnotycznych brzmień. Jego wielogodzinne sety słyną z niesamowitego zaangażowania i budowania napięcia.
DVS1 jest symbolem amerykańskiego techno i przykładem jednej z najbardziej niezwykłych karier ostatnich lat. muzyką zajmuje się już od lat dziewięćdziesiątych. Odpowiedzialny jest za organizacje setek imprez w Minneapolis. Oprócz tego jest on uznanym kolekcjonerem czarnych krążków, których ma ponad 10 tysięcy. W swoich setach dzieli się zasobami i znaleziskami, prezentując słuchaczom niezwykłą wizję i zabierając ich w dynamiczną podróż po najgłębszych zakamarkach techno.
Line up:
Ben Klock (Ostgut Ton, Klockworks, Berghain Resident / DE)
DVS1 (Hush, Mistress, Klockworks / US)
bshosa (1500m2)
Visuals by VJ Heleen Blanken
Tix: 30/35/40 PLN - przedsprzedaż od 10.09.2014
Presale: Biletomat.pl - bilety online, Ticketpro Polska, Empik
start: 22:00
3.10.2014
ul. Solec 18
Warszawa
Ostatnio edytowany przez kamil1500 (2014-09-15 11:26:49)
bilety trafiły do sprzedaży:' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Grafika została przygotowana przez holenderskiego grafika i vja - Heleen Blanken, której wizualizacje bedziecie mogli zobaczyć już 3 października w 1500m2
ktoś sie może wybiera autem z Kato (albo okolic) / Krakowa? w ogóle ktoś reflektuje? pisać jak coś
to samo pytanie, ale okolice Poznania/Gda/Byd ?
Łazan :
ktoś sie może wybiera autem z Kato (albo okolic) / Krakowa? w ogóle ktoś reflektuje? pisać jak coś
Ja mam w planach + 1os. Teoretycznie moge autem ale raczej nie podolam wracac bez noclegu.
n3rv :
Łazan :
Ja mam w planach + 1os. Teoretycznie moge autem ale raczej nie podolam wracac bez noclegu.
ok, to co ustawka?
Łazan :
n3rv :
Łazan :
ok, to co ustawka?
w ogole mialo to byc w PW, ale ze statusem ukarany nawet postów wlasnych nie moge kasować Jak cos to mozna moje i łazana ostanie wypieprzyc z tematu
Pozdro jonasz ciulu wiadomo
szkoda że nakłada się z Free Form Festival. wybieram soho factory tego wieczoru.
Ben będzie grał do 8/9 więc spokojnie po festiwalu zdążysz na jego set
Ben lub dłużej
dobrze wiedzieć, zapewne na bena się pojawię
Mamy niespodziankę dla wszystkich, którzy wybierają się na Free Form Festiwal!
Każda osoba, która przyjdzie na Klockworks Showcase z biletem piątkowym FFF, lub przyniesie do nas ulotkę rozdawaną przed Soho, od godziny 3 może liczyć na wejście w niższej cenie - 30 PLN!
W końcu gdzieś trzeba pójść na after!
Jeśli będą siły to po FFF wpadniemy i do 1500m2.
dzięki Ben
Larix - Klockworks Showcase @ 1500m2 Warsaw / Red Stage
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Larix :
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
bardzo dobre techno
Ostatnio edytowany przez huno (2014-10-05 15:13:24)
huno :
Larix :
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikwbardzo dobre techno
prawda. na speedym wiadomo ile dostaniesz i o której ?
budi22 :
huno :
Larix :
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikwbardzo dobre techno
17/10 masz 3h Larixa w Toruniu. Blisko więc wpadaj
skff :
budi22 :
huno :
bardzo dobre technoprawda. na speedym wiadomo ile dostaniesz i o której ?
z przyjemnością. tylko daj znać, czy robicie jakiś b4 i czy znasz jakiś dobry hostel w Toruniu ?
pozdrawiam
budi22 :
skff :
budi22 :
z przyjemnością. tylko daj znać, czy robicie jakiś b4 i czy znasz jakiś dobry hostel w Toruniu ?
pozdrawiam
W kwestii hostelu niestety nie pomogę, nie znam nic w TR.
b4, after - wszystko w NRD, dozo