Lineup
::::::AUDIORIVER BY NIGHT::::::
Plaża nad Wisłą w Płocku / od 19:00 do 07:00 w piątek i sobotę
Nazwiska podane w porządku alfabetycznym, a nie wg kolejności koncertów.
PIĄTEK (24 lipca) / FRIDAY (24 July)
Main Stage:
Roisin Murphy
Crazy P live
Gramatik
Hercules and Love Affair
+ support
Circus Tent:
Audion live
Ben Klock b2b Marcel Dettmann
Fur Coat
Joy Orbison
+ support
Last.fm Hybrid Tent:
Dieselboy
Dj Marky feat. Stamina MC
High Contrast
Icicle - Entropy live
Jaguar Skills
Noisia
Rawtekk live
+ support
Wide Stage:
ALSO (Second Storey & Appleblim) live
Baasch
Feel my Bicep
Graze live
Kalipo live
+ support
SOBOTA (25 lipca) / SATURDAY (25 July)
Main Stage:
Underworld
Damian Lazarus & The Ancient Moons
NERVY
Roni Size Reprazent live
Spor feat. SP:MC
+ support
Circus Tent:
Adam Beyer
CW/A (Clockwork & Avatism) live
RODHAD
Solomun (Official)
Tale Of Us
+ support
Last.fm Hybrid Tent:
Panteros666 / Sam Tiba / Canblaster (Club cheval)
John Talabot
Simian Mobile Disco (dj set)
Tiga live
+ support
Wide Stage:
Karenn ( Blawan & Pariah) live
SpectraSoul
Technimatic
Zenker Brothers
+ support
::::::AUDIORIVER SUN/DAY / SOLD-OUT::::::
Niedziela, 26 lipca / July 26
Secret location, Płock
Stage One:
Anja Schneider
Black Coffee
Damian Lazarus
+ support
Stage Two:
Breakage
DBridge
London Elektricity Hospital Summer Set
+ support
::::::INDEPENDENT MARKET (24-25.07)::::::
Płock, Rynek Starego Miasta ::: Plock, Old Market Square
PIĄTEK (24 lipca) / FRIDAY (24 July)
Virgin Mobile Stage:
TBA
SOBOTA (25 lipca) / SATURDAY (25 July)
Virgin Mobile Stage:
Oliver Koletzki
Sebo K
::::::AUDIORIVER FASHION DAY (25.07)::::::
Organizowany w nowym miejscu, wspólnie z Mustache Warsaw. Na zgłoszenia wystawców czekamy do 29 czerwca. Więcej informacji: linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
::::::CINEMA (25.07)::::::
Więcej info wkrótce / more info soon
10. edycja Audioriver ogłasza datę i sprzedaż biletów
Organizatorzy największego polskiego, wyprzedanego od dwóch edycji festiwalu z alternatywną elektroniką postanowili jeszcze w tym roku ogłosić datę przyszłorocznej edycji i rozpocząć sprzedaż biletów. Audioriver 2015 odbędzie się w dniach 24-26 lipca, a z okazji jubileuszu, po raz pierwszy w historii dostępne są specjalne, kolekcjonerskie karnety.
"Zaczynamy wcześniej niż zwykle z kilku powodów, ale wszystkie one wiążą się z faktem, że w przyszłym roku obchodzimy nasze 10. urodziny" - mówi rzecznik festiwalu, Łukasz Napora. "Po pierwsze, będziemy mieć dużo więcej do zakomunikowania, dotyczy to zarówno liczby gwiazd, jak i aktywności wokół festiwalu. Karty odsłaniać będziemy stopniowo, ale już teraz mogę zdradzić, że Audioriver Sun/Day będzie miał nie jedną, a dwie sceny, a to znaczy, że na wydarzeniu usłyszymy drugi najważniejszy gatunek reprezentowany na festiwalu, czyli drum & bass. Po drugie, w związku z jubileuszem chcieliśmy stworzyć specjalną edycję biletów i pomyśleliśmy, że część naszej publiczności mogłaby zechcieć podarować bliskim osobom taki karnet na nadchodzące święta."
Czym charakteryzują się te wejściówki? Papier o wysokiej gramaturze i kolorowy projekt zdecydowanie odróżni je od tradycyjnych kartoników czy biletów domowych, jakie dotychczas były w sprzedaży. Co jednak bardzo ważne - karnety kolekcjonerskie można dostać wyłącznie online na linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw i linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw i tylko przy zamówieniu kurierem lub pocztą. W salonach Empik dostępne będą tylko tradycyjne wejściówki.
Bilety kolekcjonerskie, poza kosztem przesyłki, są w takiej samej cenie jak pozostałe karnety. Dwudniowe wejściówki na piątkowe i sobotnie koncerty na plaży dostępne są do 22 lutego w cenie 160 zł. Kolejne pule to 190 zł do 10 maja, 220 zł do 19 lipca i finalnie 250 zł. Bilety jednodniowe w cenie 140 zł pojawią się w sprzedaży 20 lipca. Z kolei wejściówki trzydniowe dostaniemy do 22 lutego za 210 zł, ale w tym przypadku jest prawdopodobieństwo, że cena już nie wzrośnie, bo wszystkie bilety rozejdą się jeszcze przed startem drugiej puli. "Rok temu 1500 karnetów obejmujących Sun/Day sprzedało się zaledwie w ciągu doby. Tym razem, ze względu na zmianę lokalizacji, takich wejściówek będzie ponad dwa razy tyle, ale przy 25-tysięcznej publiczności festiwalu to wciąż niezbyt wiele i radzimy się spieszyć z zakupem." - komentuje Napora. Tak, jak poprzednio, miejsce odbywania się trzeciego dnia festiwalu zostanie ujawnione później.
Ostatnio edytowany przez Gorecki (2015-06-19 15:13:42)
drogie bilety
Gorecki :
"Zaczynamy wcześniej niż zwykle z kilku powodów, ale wszystkie one wiążą się z faktem, że w przyszłym roku obchodzimy nasze 10. urodziny" - mówi rzecznik festiwalu, Łukasz Napora.
Jakim cudem będą obchodzić 10. urodziny w przyszłym roku skoro pierwsza edycja była w 2006?
30 zł droższe bilety niż przed rokiem.
Quentin :
Gorecki :
"Zaczynamy wcześniej niż zwykle z kilku powodów, ale wszystkie one wiążą się z faktem, że w przyszłym roku obchodzimy nasze 10. urodziny" - mówi rzecznik festiwalu, Łukasz Napora.
Jakim cudem będą obchodzić 10. urodziny w przyszłym roku skoro pierwsza edycja była w 2006?
policz na palcach
1 - 2006
2 - 2007
3 - 2008
4 - 2009
5 - 2010
6 - 2011
7 - 2012
8 - 2013
9 - 2014
10 - 2015
Gorecki :
Quentin :
Gorecki :
policz na palcach
1 - 2006
2 - 2007
3 - 2008
4 - 2009
5 - 2010
6 - 2011
7 - 2012
8 - 2013
9 - 2014
10 - 2015
bilety kupione, 2 dniowe
Quentin :
Gorecki :
Hahaha tak tylko nas kłąmią
Gorecki :
Quentin :
Gorecki :
policz na palcach
1 - 2006
2 - 2007
3 - 2008
4 - 2009
5 - 2010
6 - 2011
7 - 2012
8 - 2013
9 - 2014
10 - 2015
Gorecki :
Organizatorzy największego polskiego, wyprzedanego od dwóch edycji festiwalu z alternatywną elektroniką
kolejna sprawa, o co tutaj chodzi ? czym to się charakteryzuje ? Paul Kalkbrenner, Richie Hawtin, Naughty Boy, Booka Shade, Rudimental, Modeselektor ... ?
Wojtek :
Gorecki :
Organizatorzy największego polskiego, wyprzedanego od dwóch edycji festiwalu z alternatywną elektroniką
kolejna sprawa, o co tutaj chodzi ? czym to się charakteryzuje ? Paul Kalkbrenner, Richie Hawtin, Naughty Boy, Booka Shade, Rudimental, Modeselektor ... ?
za drogo się zrobiło, za 70 zł za karnet to bym jeszcze pojechał, tak to raczej kierunek południe w te wakacje
Wojtek :
Gorecki :
Jeżeli nie interesują Cię dodatkowo jak mnie klimaty D'n'B i z 80% main stage.....to jeszcze w cenie biletu miej wyjebke na połowę Circusa.
( Co chwilę na telebimie było coś Cancelled....)
P.S Cena ticketu osiągnęła już pułap 60 EUR czyli zbliżona w 99,99% do cen zagranicznych festiwali jak Time Warp DE czy Awakenings w NL . Teraz jest pytanie ile tych nowych headlinerów i zbliżonych lineupów dostaniemy ....a no tak FASHION IS THE KEY ! Czekam na pierwsze nazwiska.....
Ostatnio edytowany przez winetu (2014-12-16 13:21:07)
Myślę, że organizatorzy w przyszłym roku nas nie zawiodą i będzie ciekawie :-)
winetu :
P.S Cena ticketu osiągnęła już pułap 60 EUR czyli zbliżona w 99,99% do cen zagranicznych festiwali jak Time Warp DE czy Awakenings w NL . Teraz jest pytanie ile tych nowych headlinerów i zbliżonych lineupów dostaniemy
....a no tak FASHION IS THE KEY ! Czekam na pierwsze nazwiska.....
Audioriver jest nadal tani - w I puli to mniej niż 40 euro za 2 dni. I odpowiednio mniejsze koszty życia w trakcie.
Time Warp DE - transport/nocleg/Niemcy/19h/65 euro za bilet.
Awakenings - transport/nocleg/Holandia/2dni/75 euro za bilet.
Nie ma w ogóle porównania cenowego, no bez jaj.
1923 :
winetu :
P.S Cena ticketu osiągnęła już pułap 60 EUR czyli zbliżona w 99,99% do cen zagranicznych festiwali jak Time Warp DE czy Awakenings w NL . Teraz jest pytanie ile tych nowych headlinerów i zbliżonych lineupów dostaniemy
....a no tak FASHION IS THE KEY ! Czekam na pierwsze nazwiska.....
Audioriver jest nadal tani - w I puli to mniej niż 40 euro za 2 dni. I odpowiednio mniejsze koszty życia w trakcie.
Time Warp DE - transport/nocleg/Niemcy/19h/65 euro za bilet.
Awakenings - transport/nocleg/Holandia/2dni/75 euro za bilet.
Nie ma w ogóle porównania cenowego, no bez jaj.
Tam wiesz za co płacisz, a tutaj? Modowe blogerki ar in da hałs. Do tego cały wspomniany shit typu rudimental i nałti boj itd.
Festwial miał się rozwijać, jednak organizatorzy uznali, że muszą się stać konkurencją dla sransrajs, a to już nie jest kierunek, który większości z nas odpowiada. I pitolenie, że "jeśli się nie pdoba to nie jedż" jest idiotyczne. AR, jestem pewien, że wielu wspomina z sentymentem i z chęcią by tam wróciło, ale Festiwal już nie oferuje niczego na co by warto jechać (no może 5-godzinny set Garniera by mnie skusił).
Czyli, cytujemy rzecznika
"... Bo wolimy mała łyżeczką, na zarabianie kasy przyjdzie czas gdy zrobimy najlepszy festiwal w tej części Europy"
W odpowiedzi na pytanie, dlaczego tak tanie bilety.
2009r.
Main Stage na Audio ma rolę Areny na Mayday. Trzepie hajs na Wide Stage/domyka budżet. Jedna chujowa scena nie oznacza, że całość do skreślenia. Nikt z GSZ nawet nie idzie na Maina, a pierdoli o tym co roku.
Lanserską modę miał szybciej tak wychwalany tutaj Tauron. A casuali na Time Warpie czy Awakenings również hurtowa ilość.
konop :
I pitolenie, że "jeśli się nie pdoba to nie jedż" jest idiotyczne. AR, jestem pewien, że wielu wspomina z sentymentem i z chęcią by tam wróciło, ale Festiwal już nie oferuje niczego na co by warto jechać (no może 5-godzinny set Garniera by mnie skusił).
Mam mega sentyment i lubię to miejsce i festiwal ,uwielbiam gibać się w towarzystwie znajomych w Circusie...ale poza otoczką ,znajomymi w tym roku muzycznie imprezę mi uratował After - trzeciego dnia ale ten trzeci dzień to ma być chyba tylko wisieńka na torcie a nie danie główne (jeżeli stricte muzycznie jest dla mnie namiot Circus). W tym roku gorsze były też Closing i generalnie sety średniawe,pomijając to co było pisane ,że tyle pecha i wysadów to można obdarzyć na kilka edycji.Headliner Loco Dice nie doleciał,paru innych niedoleciało to kasa została w kieszeni Organizatorów za ostatni rok jeszcze . W myśl zasady Nie grali,nie płacili. Trochę mam mały uraz i w myślach walczę czy po tylu wizytach nie pójść dalej i zobaczyć coś innego ale pewnie kupię zapobiegawczo bilet z pierwszej puli i będę czekał jak to się będzie rozwijać. Bilet się nie zmartnuje .Oczekiwania mam większe niż zwykle. Wielu z was też już przeczuwa,że najlepsze "lata już ma Płocka za sobą"....
P.S Argument pieniędzy mnie nie przekonuje,poza noclegowaniem na dziko czy we wcześniaku, tubylcy wywindowali tak mocno ceny noclegów za co mają prawo ,że coraz więcej znajomych zaczyna rezygnować z festiwalu przez tą drożyznę. Na przestrzeni 5 lat cena tego samego noclegu w pokoiku 2 osobowym,upchane polowe 3 miejsca,gdzie rusyzć sie nie można ale w sumie tam się nie mieści średnio z ceny 50 złoty za osobę za taki nocleg do 120 pln za głowę za taki nocleg w tym roku. Podejrzewam ,że jak ORG Audioriver nabili piany tubylcom w prasie,że będzie kolejny rekordowy festiwal i mega gwiazdy jak nigdy dotąd plus 10 lecie....to koszta wzrosną mi do 150pln za nocleg... i uwaga od piątku do poneidziałku bo after. I po postach tutaj albo w rozmowach znajomych z różnych regionów Polski i noclegów jest to po mału standard.Doliczając cene biletu AR summa summarum wcale nie wychodzi drożej jak zabawa....na niemieckim !Melt
P.S 2 Dobra to jak sobie tak trochę jak Polak ponarzkeałem przed świętami, to pewnie i tak spotkamy się za rok A ja lecę molestować żonę o karnecik pod choinkę...
Ostatnio edytowany przez winetu (2014-12-16 19:40:30)
1923 :
... Nikt z GSZ nawet nie idzie na Maina, a pierdoli o tym co roku ....
Mów za siebie. Wg mnie pojawiają się tam ciekawe projekty(Pretty Lights, Trentemoler, Bokka itd). Liczę że scena main, w 2015 na bogato.
konop :
(no może 5-godzinny set Garniera by mnie skusił)
ahh te marzenia...
sMolU :
konop :
(no może 5-godzinny set Garniera by mnie skusił)
ahh te marzenia...
Co roku jest!!!
Wiemy, że bardzo na to czekacie, więc darujemy sobie długi wstęp. Oto pierwsze gwiazdy edycji 2015: Noisia, Simian Mobile Disco (dj set), Ben Klock, Tale Of Us, Fur Coat i Kalipo live.
more:'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Bezpieczne nazwiska, jeśli chodzi o Circus.
czekałem na Klocka kilka lat...teraz to już za późno